NBA

NBA zvijezda se vratila u Netse nakon naglog umirovljenja zbog srčane aritmije

Foto: AP Photo/Adam Hunger/Guliver

SEDMEROSTRUKI All-Star igrač LaMarcus Aldridge odlučio se vratiti košarci nakon što je u travnju objavio odlazak u mirovinu zbog srčane aritmije.

Aldridge je prvih devet NBA sezona proveo u Portlandu pa šest i pol u San Antoniju prije nego što je u ožujku raskinuo ugovor sa Spursima i pridružio se Brooklyn Netsima i njihovoj kolekciji All-Star veterana u potrazi za šampionskim prstenom.

Odigrao samo pet utakmica za Netse prije umirovljenja

Sada se vratio u Netse, s kojima je potpisao jednogodišnji ugovor za veteranski minimalac od 2.6 milijuna dolara. Za njih je stigao odigrati samo pet utakmica prije nagle odluke o umirovljenju.

Aldridge je tijekom cijele karijere igrao s Wolff-Parkinson-Whiteovom bolesti, ali nikad nije osjetio probleme sa srcem tijekom utakmice sve do travnja ove godine, nakon čega je odmah odlučio ostaviti se košarke. No liječnici su 36-godišnjem centru u međuvremenu dali odobrenje za povratak nakon što je prošao sve potrebne testove.

"Umirovio sam se u travnju jer sam vjerovao da je to mudra mjera opreza s obzirom na moje tadašnje zdravstveno stanje, ali daljnje pretrage i procjene nekoliko vrhunskih stručnjaka uvjerili su liječnike, mene i Netse da se mogu vratiti zahtjevima NBA lige. Svidjelo mi se moje kratko vrijeme u Brooklynu i uzbuđen sam što se opet pridružujem momčadi u borbi za naslov", objavio je Aldridge priopćenjem ESPN-u.

Netsi su se prvo morali riješiti Durantova i Irvingova prijatelja, koji odlazi LeBronu u Lakerse

Netsi su prostor pod salary capom za Aldridgeov ugovor stvorili nakon što su poslali centra DeAndrea Jordana u Detroit za Sekoua Doumbouyu i Jahlila Okafora, a poslali su im i četiri buduća izbora druge runde drafta te skoro šest milijuna dolara samo kako bi se riješili njegova ugovora.

Pistonsi su s Jordanom odmah raskinuli ugovor, a on se planira pridružiti LeBronu Jamesu i njegovoj veteranskoj družini u LA Lakersima.

Jordan je u Netse stigao istog ljeta kao Kevin Durant i Kyrie Irving jer su njih dvojica željeli prijatelja u momčadi, a navodno su čak potpisali za manje novca kako bi Netsi mogli dovesti i njega. Jordan je te 2019. potpisao četverogodišnji ugovor na 40 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.