MLS

Nastavlja se čudesna serija Kreilachovog kluba u MLS-u

Foto: Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports/Guliver

REAL SALT LAKE nastavio je pohod prema vrhu MLS-a nakon još jedne dramatične pobjede kojom je izborio plasman u konferencijsko finale. Igrat će u njemu protiv Portland Timbersa, a pobjednik tog ogleda plasirat će se u veliko finale koje je na rasporedu 11. prosinca.

Sastav za koji nastupa i hrvatski nogometaš Damir Kreilach prije početka sezone bio je smatran za jednog od slabijih u ligi, ali njegov bajkovit put i dalje traje. Podsjetimo, Real Salt Lake se u posljednjoj utakmici osnovnog dijela sezone ugurao u play-off i to pobjedom izborenom protiv Sporting Kansas Cityja u petoj minuti sudačkog produžetka, upravo Kreilachovim golom.

Woodov gol za veliko slavlje

Potom je momčad senzacionalno došla do pobjede protiv Seattle Soundersa koje su svladali u gostima nakon boljeg izvođenja penala (0:0, 6:5). Bila je to utakmica u kojoj Kreilachov tim nije uputio niti jedan udarac u okvir suparnikova gola u 120 minuta, a sada je Real Salt Lake otišao i korak dalje nakon što je u konferencijskom polufinalu preokretom slavio protiv Sporting Kansas Cityja. Protiv momčadi preko koje je izboreno doigravanje, sad je izboreno i finale konferencije.

Hrvatski nogometaš odigrao je cijeli susret.

Domaćin je poveo u 24. minuti pogotkom Johnnyja Russella i tih 1:0 bilo je aktivno do 72. minute kad je Real Salt Lake započeo novi dramatičan preokret. Tada je zabio Anderson Julio da bi u prvoj minuti produžetka za pobjedu i konferencijsko finale pogodio Bobby Wood. Real Salt Lake je u ovoj sezoni zabio osam golova nakon 90. minute, među njima su i onaj Kreilachov za play-off i ovaj za finale konferencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.