RUKOMET

Nakon SP-a u Egiptu jasno je da Balićev rekord dugo nitko neće srušiti

Foto: Guliver / AP

IAKO je hrvatska rukometna reprezentacija potpuno podbacila u Egiptu zauzevši 15. mjesto, rasplet Svjetskog prvenstva donio je dobru vijest barem jednom hrvatskom rukometašu, legendarnom Ivanu Baliću.

Proglašenje najbolje momčadi turnira prošlo je bez norveškog asa Sandera Sagosena, čija je reprezentacija ispala u četvrtfinalu, a kojem je tako niz pojavljivanja u idealnim sedmorkama velikih natjecanja prekinut na broju četiri. 

Apsolutni rekorder je Balić sa šest uzastopnih izbora u idealnu sedmorku na velikim natjecanjima, a Norvežanin mu se mogao sasvim približiti, pa ga čak i dohvatiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. No ovako će morati krenuti ispočetka.

Osim Balića i Sagosena nitko nije imao više od tri uzastopna izbora u najbolju postavu prvenstva pa je jasno da će rekord hrvatskog majstora još dugo ostati netaknut.

Balić je bio član idealne postave na SP-u 2003., EP-u 2004., Olimpijskim igrama u Ateni, SP-u 2005., EP-u 2006. i SP-u 2007. godine. Sagosenov niz počeo je na SP-u 2017. i potrajao do lanjskog Europskog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.