Nakon Beseka i Mumlek odlazi kod Ćire u Kinu?

NAKON što je dobio angažman u Kini, donedavni izbornik reprezentacije BiH Ćiro Blažević  povukao je za sobom i dojučerašnjeg trenera Varteksa Dražena Beseka, koji je prije nekoliko dana dao ostavku te po svemu sudeći i veteranskog veznjaka Miljenka Mumleka.

Besek je potpisao jednogodišnji ugovor, a Varteks se tako uoči početka priprema i nastavka sezone našao u velikim problemima.

"Točno je da sam podnio ostavku i da odlazim u Kinu. Više o svemu reći ću na konferenciji u ponedjeljak", rekao je Besek za Sportske novosti. Varaždinci će morati naći novog trenera koji će igrače pripremiti za nastavak natjecanja, a tko god to bio, neće imati lagan posao.

Kao što smo rekli, prema najnovijim informacijama iz Varaždina put Kine vrlo vjerojatno bi mogao i legenda kluba Miljenko Mumlek, kojega bi Ćiro rado doveo. Ukoliko se ovaj transfer obistini Varaždinci će tako osim trenera ostati i bez ponajboljeg igrača.

"Uvjetima se nije mogla okrenuti glava. Ćiro i ja smo se našli na Badnjak i brzo smo našli zajednički jezik. Našao sam se s predsjednikom Varteksa Zlatkom Horvatom, pojasnio mu o čemu se radi i Varteks mi neće raditi problema prilikom odlaska", rekao je Besek.

Kako neslužbeno saznajemo, Besek bi za godinu dana u Kini, asistirajući Blaževiću, trebao zaraditi oko 300 tisuća eura. Besek je na mjesto trenera Varteksa sjeo u kolovozu 2007. godine, stigavši iz ptujske Drave. U ovoj sezoni s Krojačima je upisao po pet pobjeda i remija, kao i sedam poraza, te ostavlja Varteks na 11. mjestu, ali i u polufinalu Kupa Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.