KEPA ARRIZABALAGA

Najveći grubijan engleskog nogometa objasnio kako bi riješio Kepu

Foto: Gulliver / Getty Images

KEPA ARRIZABALAGA, golman Chelseaja, šokirao je nogometni svijet ponašanjem pred kraj produžetaka finala Liga kupa na Wembleyju. 

Na samom kraju utakmice protiv Manchester Cityja i pri rezultatu 0:0 odbio je zamjenu kako bi umjesto njega ušao Willy Caballero, specijalist za penale.

To je zapanjilo sve koji su gledali meč i potpuno izludilo Maurizija Sarrija, trenera Bluesa, koji je izvan sebe zbog neposlušnosti i bezobrazluka svog golmana bacao stvari po klupi i bijesan otrčao u tunel stadiona. Činjenica da je nakon toga City slavio na penale samo otežava Kepinu poziciju.

Kepa je pred cijelim svijetom srušio trenerov autoritet i napravio nešto nezabilježeno - odbio napustiti teren kada je vidio svoj broj na semaforu četvrtog suca. 

Ova situacija razbjesnila je Vinnieja Jonesa, danas poznatog glumca, a osamdesetih i devedesetih najvećeg u žestokoj konkurenciji grubijana engleskog nogometa. On ne može doći k sebi zbog Kepinog poteza, ali i izostanka reakcije njegovih suigrača na takvu golmanovu neposlušnost:

"U moje vrijeme, da sam kapetan, prišao bih igraču koji bi napravio nešto ovakvo i rekao: Miči guzicu s terena! Ako menadžer želi da izađeš, onda se gubi! Ali Kepina momčad očito nema ni kapetana ni igrače kadre napraviti takvo nešto."

Najzločestiji dečko engleskog nogometa početkom devedesetih igrao je za Chelsea i dao je još jedan slikovit i konkretan opis kako bi u tom klubu momčad tada riješila člana koji se ovako ponaša: "Pa, zažalio bi da je to napravio u vrijeme kad sam tamo bio ja i ostali momci stare škole. Wisey (Dennis Wise) bi ga vjerojatno ščepao za štucne, a ja bi ga svakako zgrabio za vrat i izvukao van."

Jones naravno zna da u Premier League odavno ne stanuju živopisni likovi poput njega i ostalih ubojica iz stare nogometne ere: "Ali ovog lika su platili 71 milijun funti i naravno da neće navaliti na njega."

U Jonesovo vrijeme trener bi igrača, ako bi ovaj samo pomislio napraviti nešto poput Kepe, a kamoli to ostvario, zalijepio o zid svlačionice. Danas čak i lik beskompromisan poput Sarrija "samo podvije rep na ovakav ispad mladića koji je navodno pod njegovom komandom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.