Najteži poraz u karijeri bivšeg UFC prvaka

Foto: UFC

UFC Fight Night 82 donio je novu UFC zvijezdu, a to je Stephen "Wonderboy" Thompson. Teško je sjetiti borbe u kojoj je jedan bivši prvak ovako demoliran kao što je to Johny Hendricks od strane Thompsona. Šteta što ostatak glavnog programa nije bio ovako uzbudljiv.
 
Hendricks je zapravo znao što ga čeka te je odmah od početka pokušao izbjeći borbu na distanci. Već tijekom prvi pola minute je izborio klinč, no nije došao do rušenja, budući da je Thompson to sjajno odradio. Kad su se vratili na distancu, pokazao je koliko je zapravo dobar, jer je uspio doći do onakve kontrole kakvu je želi.
 
Sjajnim radom nogom te pravovremenim napadima, jednostavno nije dozvolio Big Riggu da mu prilazi, čime bi došao do rušenja ili možda pogodio svojom snažnom ljevicom. Umjesto toga, razlika u visini koristila je Thompsonu da vrlo lako može pogađati nožne udarce, nakon čega bi vrlo često uslijedile i kratke boksačke serije. Takav ritam, koji mu u potpunosti odgovara, gledali smo do četvrte minute prve runde.
 
Onda je Thompson napao, prvo je uzdrmao Hendricksa serijom, nakon toga ga doveo do ruba kaveza, gdje ga je kružnim middle kickom pogodio u tijelo i samo par sekundi kasnije završio borbu. Kakav dominantan način i kakva predstava borca koji bi zapravo trebao biti jedini pravi izbor za idućeg protivnika Robbiea Lawlera.
 
Šteta što ostatak glavnog programa nije najavio atrakciju, odnosno gledatelji mogu biti sretni ako nisu zaspali. Od Jareda Rosholta smo navikli na jednostavno dosadne borbe, ali ovo što se dogodilo protiv Roya Nelsona bilo je najgore do sada. Zapravo, Nelsonu se nema što zamjeriti, jer mu je ovo bila izuzetno bitna borba za ostanak u UFC-u te je odradio pametno. Svih 15 minuta borbe odrađeno je na nogama, gdje je Nelson pogađao dovoljno da dobije borbu sudačkom odlukom. No, 42:36 u udarcima je uistinu mizerna brojka. Zapravo, teško da je ijedan zaslužio pobjedu nakon takve prezentaciju, no netko mora, a Nelson je bio blago bolji i na kraju slavio.
 
Malo aktivniju akciju vidjeli smo kod Ovincea St. Preuxa i Rafaela Cavalcantea, no bila je to podosta jednolična borba, gdje Brazilac nije imao apsolutno nikakvo rješenje za OSP-a. Bilo na nogama, bilo na podu, Amerikanac je dominirao, no ponovno tu nije bilo neke velike štete niti uzbudljivih trenutaka. Malo više uzbuđenja ponudili su Joseph Benadivez i Zach Makowsky, a odlučila je treća runda. U njoj se Benavidez obranio od svih pokušaja rušenja te odradio dominantno i dovoljno za pobjedu odlukom.
 
Misha Cirkunov kvalitetno nastavlja graditi svoje ime unutar poluteške kategorije, a sad je savladao Alexa Nicholsona, ‘face crankom’ u drugoj rundi. Glavni program otvorili su Mike Pyle i Sean Spencer, a iskusni je Pyle došao do pobjedom tehničkim nokautom u trećoj rundi.
 
Uvodni program obilježio je debi Josha Burkmana u lakoj kategoriji, a on je to uspješno odradio, dominiravši sve tri runde nad KJ Noonsom. Derrick Lewis je još jednom pokazao kako je vjerojatno najsnažniji borac unutar cijelog UFC-a te kad mu protivnik završi na leđima, da je borba doslovno gotova. To je vrlo brzo osjetio Damian Grabowski, koji neće po lijepom pamtiti svoj debi. Justin Scogging je sve tri runde bio bolji od Raya Borga, dok je potez eventa izveo Diego Rivas, koljenom nokautiravši Noada Lahata.
 
Ono najzanimljivije iz uvoda bila je borba za prvog protivnika CM Punka, a Mickey Gall je to rutinski osigurao. Mike Jackson nije bio niti blizu adekvatan protivnik mladom i vidno talentiranom Gallu. Već prvi ozbiljan udarac je Jacksona prizemljio te ga je Gall brzo ugušio. Nakon borbe je odradio i kratko sučeljavanje sa svojim idućim protivnikom, CM Punkom. Program je otvorila borba Alexa Whitea i Artema Lobova, a White je bio uvjerljiv protiv najboljeg prijatelja Conora McGregora.
 
UFC Fight Night 82
 
Stephen Thompson def. Johny Hendricks – TKO (punches) 1 3:31)
Roy Nelson def. Jared Rosholt – jednoglasna sudačka odluka
Ovince Saint Preux def. Rafael Cavalcante – jednoglasna sudačka odluka
Joseph Benavidez def. Zach Makovsky – jednoglasna sudačka odluka
Misha Cirkunov def. Alex Nicholson – SUB (R2 1:28)
Mike Pyle def. Sean Spencer – TKO (R3 4:25)
 
Josh Burkman def. K.J. Noons – jednoglasna sudačka odluka
Derrick Lewis def. Damian Grabowski – TKO (R1 2:17)
Justin Scoggins def. Ray Borg – jednoglasna sudačka odluka
Diego Rivas def. Noad Lahat – KO (R2 0:23)
Mickey Gall def. Mike Jackson – SUB (R1 0:45 )
Alex White def. Artem Lobov – jednoglasna sudačka odluka
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.