Najbolji igrač AFCON-a koji je izbacio Hajduk propušta utakmice PAOK-a s Dinamom

Foto: EPA

DINAMO u četvrtak 7. ožujka na stadionu Maksimir igra prvu utakmicu protiv grčkog PAOK-a u osmini finala UEFA-ine Konferencijske lige, a utakmica je na rasporedu u 21 sat. Tjedan dana kasnije igrat će se uzvrat u Solunu. Dinamo je do sada u nokaut-fazi izbacio Betis, a PAOK je prošao direktno u osminu finala kao najbolji u skupini, dok je u pretkolu izbacio Hajduk.

PAOK u obje utakmice zbog ozljede neće moći računati na svog standardnog tridesetgodišnjeg stopera Williama Troosta-Ekonga. Branič PAOK-a je bio strijelac u skupini i finalu AFCON-a na kojem je njegova Nigerija osvojila srebro, nakon što je u finalu izgubila od zemlje domaćina, Obale Bjelokosti.

Izbacio Hajduk

Troost-Ekong koji je i kapetan reprezentacije dobio je priznanje za najboljeg igrača turnira što mu je najveće individualno priznanje u dosadašnjoj igračkoj karijeri.

Iskusni stoper ljetos je igrao obje utakmice za PAOK protiv Hajduka u pretkolu Konferencijske lige, kada je grčka ekipa nakon 0:0 u Splitu i slavlja rezultatom 3:0 u Solunu izbacila Splićane. Troost-Ekong rođen je u Nizozemskoj, a u karijeri je igra za Watford, Gent, Salernitanu, Udinese i više klubova u Turskoj i Nizozemskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.