FUTSAL DINAMO

Klub u Ibrahimovićevom vlasništvu stiže na Šalatu

Foto: Hammarby Futsal

FUTSAL Dinamo tradicionalno otvara sezonu na Šalati prije početka svakog prvenstva. Radi se o prijateljskoj utakmici kojom predstavljaju ekipu za novu sezonu, ali utakmica se pretvori u pravi navijački spektakl s gromoglasnom podrškom nekoliko tisuća Bad Blue Boysa i drugih navijača.

Unatoč koronavirusu i zabrani gledatelja, Futsal Dinamo će i ove sezone održati tradiciju i odigrati utakmicu na Šalati. Nakon što su na Šalati gostovali slavni klubovi poput Milan Calcija i Panathinaikosa, te brojne zvijezde domaćeg i stranog futsala, suparnik će ove godine biti švedski Hammarby.

Hammarby na Šalatu dolazi kao aktualni prvak Švedske nakon što je u finalu svladao Göteborg. Hammarby je u fokus svjetske sportske javnosti stigao krajem prošle godine kada je 23,5 posto dionica kluba kupio Zlatan Ibrahimović. Švedski klub funkcionira po socios modelu u kojem je 50% + 1 dionica u vlasništvu udruge navijača. 

Nažalost, gledatelja na Šalati neće biti i to iz dva razloga. Prvi je, naravno, vezan uz epidemiološke mjere i preporuke civilnih stožera. Drugi razlog je taj što je Šalata pretrpjela veliku štetu nakon potresa u Zagrebu te se čini da još uvijek nije spremna za veća okupljanja.

Utakmica će biti odigrana 5. rujna, a dva kluba će i dan iza odigrati prijateljsku utakmicu kako bi se što bolje pripremili za narednu sezonu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.