Mravi pronašli zamjenu za T.J. Forda: Za Zagreb potpisao Morović

KK ZAGREB zamjenu za T.J. Forda, koji se vratio u Ameriku nakon završetka lockouta, pronašao je u Vedranu Moroviću, 28-godišnjem playmakeru koji je potpisao ugovor do kraja sezone. Tako će se ovaj 183 cm visoki košarkaš ponovo naći u poznatom jatu jer je prije dvije sezone već nastupao u dresu Mrava.

Morović je prošle sezone igrao za sastav Širokog iz Širokog Brijega i bio je najbolji strijelac regionalne NLB lige sa postignutih 380 koševa i 107 asistencija. Ovu sezonu je Vedran Morović započeo igrajući za ukrajinsku momčad Polytechnice, ali će sezonu do kraja ipak odraditi u KK Zagrebu. Morović je, prije Širokog i Polytechnice, nastupao za Zadar, Ludwisburg, Cibonu, Union Olimpiju, Virtus Olimpiju i Zagreb. Prvu utakmicu za Zagreb odigrati 3. siječnja protiv Širokog na gostovanju u Širokom Brijegu.

Prije toga, Mrave u četvrtak u Bedekovčini u četvrtfinalu Kupa čeka Zabok: "Sve momčadi imaju svoju kvalitetu, pa tako i Zabok, a ako ih se ne shvati ozbiljno i na pravi način može biti problema", rekao je trener Vladimir Androić.

"Mi moramo obranom pokazati od početka tko je kvalitetniji. Na ovakvim utakmicama se pokazuje karakter momčadi i to sam i naglasio svojim igračima prvi dan nakon što smo se ponovo našli nakon ove Božićne pauze."


Slična (oprezna) razmišljanja ima i bek šuter momčadi Zagreba Damir Rančić: "Očekuje nas teška utakmica u kojoj hvatamo Final Four Kupa, a može se puno izgubiti. Osim toga i prošle sezone smo sa njima čupali pobjedu, jer je tri četvrtine rezultat bio u egalu. Trebamo ozbiljno shvatiti utakmicu i onda neće biti problema, jer ipak smo mi opravdano favoriti", završio je Rančić.

U pripremi za ovu utakmicu u Bedekovčini trener Androić i dalje ima problema sa popunjavanjem broja igrača na treninzima, jer još uvijek su ozlijeđeni Kruno Simon (skočni zglob) i Josh Heytvelt (stopalo), a od ranije su van stroja Halilović i Prostran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.