Mosley protiv povratka VN Bahreina: "Formula je postala sredstvo represijevladajućeg režima"

BIVŠI predsjednik Međunarodne federacije autosportova (FIA) Max Mosley nezadovoljan je povratkom VN Bahreina u kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1.

Podsjetimo, Bahrein je u ožujku trebao biti domaćin prve ovosezonske utrke, ali su politički nemiri u državi, odnosno protuvladini prosvjedi, doveli do otkazivanja natjecanja. Dugo se činilo da na kraju utrka neće ni biti održana, ali je u petak u Barceloni 26-člano Motorsport vijeće FIA-e, kojim predsjeda Jean Todt, odlučilo da će se Velika nagrada Bahreina ipak održati 30. listopada.

"Pristajući na organiziranje utrke ondje Formula 1 je postala umiješana u ono što se ondje događa. Postala je sredstvo represije bahreinske vlade. Odluka o održavanju utrke je pogreška koja neće biti zaboravljena i ako se ne poništi, odluka je to koja će skupo koštati. Održavanjem utrke u listopadu poručuje se da je Bahrein ponovo jedna sretna, mirna zemlja. Zašto je onda pogrešno da se Formula 1 s time složi? Mora se podvući linija kada sportski događaj nije samo čista zabava već ga vladajući režim koristi kako bi kamuflirao svoje postupke. Ako sport prihvati takvu ulogu, onda postaje oruđe vlade", napisao je između ostalog bivši FIA-in predsjednik u Sunday Telegraphu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.