Modrićeva odvjetnica: Teško je reći da smo se iznenadili podizanjem optužnice

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL, Davor Javorović/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića te Dejana Lovrena, bivšeg Vatrenog koji se nakon SP-a u Kataru oprostio od nacionalne vrste i igra za Lyon.

DORH je u objašnjenju opisao da ih tereti za slučaj u kojem su već jednom obojica bili optuženi, ali je optužnica odbačena jer je sud smatrao da je preuranjena. Radi se o njihovoj ulozi u suđenju Zdravku Mamiću za izvlačenje novca iz Dinama. Optužuje ih se da su tijekom istrage inkriminirali Mamića, a onda su na raspravi obojica promijenila svjedočenje. Optužnicu je komentirala Modrićeva odvjetnica Laura Valković.

Odvjetnica: Teško je govoriti da smo se iznenadili

"Teško je govoriti da smo se iznenadili. Jesmo u smislu da je pravomoćno dovršen pa je neuobičajeno da se postupak ponovno pokreće. Općinski kazneni sud u Zagrebu je donio rješenje kojom je odbacio optužnicu. Na to se žalilo Županijski državno odvjetništvo, što je Županijski sud u Zagrebu odbio i potvrdio rješenje Općinskog kaznenog suda. Zato je neuobičajeno jer je pravomoćno to bila dovršena stvar", rekla je Valković pa dodala:

"Dvaput se o istom ne može raspravljati, ovo je pravno pitanje koje je raspravljeno. Sudovi su ušli u pitanje osnovanosti sumnje postoji li to kazneno djelo ili ne i to je nešto što se ne može ponavljati. Luka Modrić otpočetka govori da je njegova savjest čista i mirna, da nije počinio to kazneno djelo. Ostaje kod toga i mirne je savjesti. Kao branitelji nismo još zaprimili optužnicu, ne znamo sadržaj u cijelosti pa ćemo, kad vidimo detalje u njoj, odlučiti o daljnjim koracima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.