MODRIĆ KONAČNO PROGOVORIO O OPTUŽNICAMA "Nanose mi nepravdu, ali ima tu i moje krivice"

Foto: Luka Šangulin/Index

NA DAN kada je Zdravko Mamić na sudu u Osijeku izricao svoje posljednje riječi prije presude 6. lipnja, Luka Modrić je za hrvatske medije progovorio o suđenju Mamiću i njegovim suradnicima za izvlačenje milijuna iz Dinama.

Modrić je, kao i njegov suigrač iz reprezentacije Dejan Lovren, ispitivan u USKOK-u, a kasnije svjedočio na suđenju u Osijeku o okolnostima transfera iz Dinama i ugovorima koje je potpisivao s klubom i Mamićem. Zbog iskaza, za kojeg USKOK smatra da je bio lažan, Modrić se našao na udaru navijača. Protiv kapetana Hrvatske i veznjaka Real Madrida, kao i Lovrena, podignuta je optužnica zbog lažnog svjedočenja.

Nakon što je četvrti put osvojio Ligu prvaka s Realom, Modrić se priključuje reprezentaciji na pripremama za SP. Događaji na suđenju u Osijeku mogli bi se odraziti na atmosferu u reprezentaciji uoči velikog natjecanja, no Luka tvrdi da ga to ne ometa.

Modrić će prvi put voditi Hrvatsku kao kapetan na velikom natjecanju.

"Ne ometa me. Mislim da to pokazujem na terenu. Znam da mi je savjest čista. Mislim da je sve ovo što mi se događa velika nepravda, ali što je tu je, vjerojatno tu ima i neke moje krivice, no dobro...", rekao je Modrić za Sportske novosti.

Prema optužnici protiv Mamića i društva, Modriću je za transfer iz Dinama u Tottenham isplaćeno 67 milijuna kuna, od čega je Zdravku Mamiću dao 52 milijuna kuna. Dinamo je još na transfer platio 14 milijuna kuna poreza i prireza pa je sveukupno oštećen za oko 80 milijuna.

Evo što je o Modrićevoj vezi s Mamićem rekao zamjenik ravnateljice USKOK-a Tonći Petković u završnoj riječi na današnjem ročištu:

"On (Modrić) je potpisao aneks ugovora 10. srpnja 2004. te potom 15.12. 2005. godine. Navedeno je kako Luki Modriću pripada 50 posto transfernog obeštećenja. Potpisi Luke Modrića su autentični, to je potpis Luke Modrića kojima se on koristi od 2008. Aneksi su antidatirani i nisu mogli biti potpisani 2004. i 2005. Mamić je tvrdio da su novi aneksi potpisivani jer su mijenjali račun za isplatu te su htjeli da novac sjedne na hrvatski račun. Isto je tvrdio u slučaju antidatiranja ugovora Dejana Lovrena. Mamić u svojoj obrani pred USKOK-om na ispitivanju nikada nije naveo taj razlog, to je kazao tek ovdje na sudu. Aneksi su sačinjeni nakon odlaska Modrića u Tottenham, kako bi se stvorila formalna osnovanost za isplatu."

DORH u svojoj optužnici protiv najuspješnijeg hrvatskog nogometaša tvrdi da je Modrić, kada je svjedočio i promijenio iskaz u korist Mamića, lagao oko datuma kada je potpisan aneks ugovora oko podjele odštete koju je Dinamo dobio od Tottenhama pri njegovu transferu.

Kapetan Hrvatske imao je problema sa zakonom i u Španjolskoj. Ove godine se nagodio sa španjolskim tužiteljstvom i izbjegao zatvor jer je sa suprugom Vanjom, putem fiktivne firme u Luksemburgu, oštetio poreznu upravu za najmanje 870.728 eura neobračunatog poreza.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.