UFC

MMA legenda: Dana White je idiot, a vi borci si nađite pravi posao

LEGENDARNI MMA borac Mark Hunt ponovo se žestoko obrušio na prvog čovjeka UFC-a Danu Whitea i rekao da više ne prati borbe jer one za njega nemaju nikakvog smisla. Hunt je i ranije napadao Whitea, kojeg je zvao lažljivcem, a sad se ponovo potrudio reći zašto to misli.

Gostujući u MMA Houru Hunt, danas 47-godišnji zapaženi bivši borac u UFC-u i Prideu, rekao je da podržava borce, ali ne gleda UFC ni borbe. To je zato što zna kako je to biti na vrhu, dodao je i pojasnio što mu smeta.

Velika razlika u odnosu na boks

"Poznato mi je za što se bore, a to je ništa. Oni se bore za apsolutno ništa. Ja sam svjetski prvak čega? Objasnite mi čega ste vi to svjetski prvak. Jedno je biti svjetski prvak u boksu. Tu ste došli do vrha i ne morate se brinuti o novcu ni o ičemu drugom. U boksu postoji cilj za doseći, Mount Everest. Ali kad ste u UFC-u i dođete do vrha, što vi dobivate? Pogledajte prvake, što imaju? Sjede sa strane i žale se na novac. Postanete svjetski prvak ničega", rekao je Hunt pa nastavio:

"Kad boksači dođu do vrha, automatski dobivaju pola ukupne zarade od mečeva. UFC borci, s druge strane, moraju žicati dolar ili 50 centi od prodanog PPV-a. Takve me stvari nerviraju. Nastupajući za UFC izgubio sam svu ljubav i interes za borbe jer koja je svrha svega ovoga? Cijena svega jest moje srce i moja ljubav prema sportu. Vrijeme koje sam proveo odvojen od djece, zato što sam lovio nekakav cilj, pojas za koji sam mislio da nešto vrijedi. Nije vrijedan gubitka vremena. Za njega se ne vrijedi boriti. Umirovljeni borci moraju pokretati GoFundMe kampanje kako bi financirali liječenje ozljeda koje su zadobili. Zašto to UFC ne plati? Zato što borci nisu zaposlenici, oni su podizvođači. Ne vrijedi gubiti krv ili san zbog tog pojasa."

Stvari se mogu promijeniti

Misli da bi borci mogli promijeniti stvari u svoju korist.

"Ako se svi borci okupe zajedno i kažu da se ne žele više boriti za tu kompaniju, onda više nema UFC-a, gotovo je. Već godinama to govorim. Borci trebaju reći da žele 50-50 raspodjelu PPV-a, da žele Alijev akt i sve te stvari. Tada će se stvari početi mijenjati, zato što bez boraca nema ni UFC-a. Onaj idiot Dana White govori kako su oni izgradili tu kompaniju. Da, vi ste izgradili UFC preko sporta od kojeg kradete. Ukrali ste od sporta i pokrali borce", dodao je uz poruku borcima:

''Nađite si posao. Pronađite pravi, normalan posao, budite kao svi ostali. Barem dok se stvari ne promijene. Smatram da trenutno nije dobra ideja postati borac. Nije vrijeme za to.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.