Mlada Hrvatska odigrala sjajno protiv Francuske (2:2)

Screenshot/Streamable

IZABRANICI Nenada Gračana odradili su dobar posao u francuskom Beauvaisu remijem 2:2. U predgrađu Pariza U-21 Hrvatska je igrala protiv Francuske i tako nastavila sa serijom pozitivnih rezultata nakon plasmana na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Italiji i San Marinu.

Ovo su mladi koji su nakon 15 godina odveli Hrvatsku na Euro

Lišeni usluga važnih igrača poput Duje Ćalete-Cara, Josipa Brekala i Nikole Vlašića koji su priključeni seniorskoj reprezentaciji za okršaje protiv Španjolske i Engleske, mladi su reprezentativci nastupili u ovoj postavi:

HRVATSKA: Grbić - Uremović, Pongračić, Benković, Mamić - Ivanušec, Moro, Šunjić, Mudražija - Halilović, Jakoliš

FRANCUSKA: Bernardoni - Diallo, Tousart, Aouar, Dembélé, Coco, Niakhate, Upamecano, Rosier, Reine-Adélaïde, Del Castillo

Počeli smo slabo. U 14. minuti Jean-Philippe Matete zabio je za 1:0 nakon što je prethodno sjajni Ivo Grbić skinuo dva udarca. To naše mladiće nije pokolebalo što se vidjelo iz fantastične akcije u 36. minuti.

Pogledajte briljantnu akciju U-21 Hrvatske iz koje je Halilović zabio Francuzima

Okomica Šunjića pronašla je Jakoliša, ovaj je brzo dodao Bradariću koji pronalazi Moru, a Moro lijepo šalje loptu u šesnaesterac gdje kapetan Alen Halilović mirno zabija za 1:1.

U nastavku Hrvatska diže ritam pa stiže nova naplata. Probitačni Domagoj Bradarić ubacuje s lijeve strane, vrlo precizno, gdje se nalazi stoper Filip Uremović koji u 55. minuti dovodi Hrvatsku u vodstvo.

Francuska nam je pokvarila slavlje u 81. minuti kad je Bamba zabio za 2:2. On je bio najviši u skoku i glavom pogodio donji desni kut. Grbić, Lokomotivin golman, cijelu utakmicu branio je vrhunski, no ovdje ništa nije mogao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.