EURO ZA MLADE

Mlada Hrvatska bez Brekala i Benkovića: "Možemo parirati Francuzima"

Foto: EPA

HRVATSKA U-21 reprezentacija sutra u 21 sat igra protiv Francuske u drugom kolu skupine C Europskog prvenstva za mlade.

Izabranici Nenada Gračana otvorili su europsku smotru teškim porazom od Rumunjske 1:4, a sada će im se suprotstaviti jedna od najtalentiranijih selekcija svijeta.

Josip Brekalo i Filip Benković neće biti na raspolaganju izborniku Gračanu za Francuze.

"Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja", rekao je u najavi izbornik pa detaljno analizirao protivnika:

"U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali smo vidjeli i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje."

Komentirao je i tešku ozljedu Jonathana Bambe koju mu je nanio Hamza Choudhury, veznjak Leicestera.

"Žao mi je što se Jonathan Bamba ozbiljno ozlijedio i što je za njega prvenstvo završeno. Kao igrač, i ja sam se slično ozlijedio i želim mu što brži oporavak. No Francuzi imaju zaista široku bazu igrača i nama je najvažnije usredotočiti se na njihovu igru. Sigurno će ga zamijeniti netko sličnih karakteristika, imaju sjajne pojedince", podvukao je Gračan, prenose službene stranice HNS-a.

Francuzima pobjeda znači plasman u polufinale Eura i na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, dok Hrvatsku samo pobjeda može izvući iz teške situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.