MISIMOVIĆ SE OPRAŠTA OD BIH "Najgori moment bio je kada me Ćiro optužio da sam prodao utakmicu"

Foto: Getty Images
 
BOSANSKOHERCEGOVAČKA reprezentacija u prijateljskom ogledu protiv crnogorske izabrane vrste 28. svibnja u Zenici službeno će se oprostiti od Zvjezdana Misimovića (35), Vedada Ibiševića (33) i Emira Spahića (37). Na temelju zajedničkih 260 reprezentativnih nastupa, Nogometni savez Bosne i Hercegovine spomenute igrače odlučio je nagraditi dostojnim oproštajem.
 
"Nadam se da će biti fina utakmica, pun stadion, dobra atmosfera. Sigurno da će to biti jedan poseban dan za mene, Vedu i Spahu. Jedva čekam, normalno”, poručio je u razgovoru za portal BIH.ba Zvjezdan Misimović, kultna desetka bosanskohercegovačke reprezentacije koja danas obnaša dužnost savjetnika Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
 
Pod vodstvom tadašnjeg izbornika Blaža Sliškovića, Zvjezdan Misimović debitirao je 31. ožujka 2004. protiv Luksemburga u utakmici prijateljskog karaktera. Reprezentativnu karijeru, s 84 službena nastupa i 26 pogodaka, okončao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. protiv Nigerije.
 
“Najbolji je trenutak sigurno bio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nema sumnje u to. Možda najgori moment bio je kada me Ćiro optužio da sam prodao utakmicu", procijenio je Zvjezdan Misimović aludirajući na uzvratnu utakmicu baraža 18. studenoga 2009. u Zenici protiv Portugala.
 
Tadašnju utakmicu, čiji je ulog bio plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, propustio je zbog navodne ozljede koljena. Već nekoliko dana kasnije zaigrao je za Wolfsburg, sasvim dovoljan razlog da ga nekadašnji izbornik Miroslav Blažević okrivi za nelojalnost prema reprezentaciji.
 
"Bio je duša naše ekipe. Da je bio na visini zadatka u Lisabonu i igrao u Zenici, išli bismo na Svjetsko prvenstvo. Kako je za nas bio ozlijeđen, a tri dana kasnije je bio najbolji igrač Wolsfburga? Miske je kriv što Bosna ne ide na SP!" svojedobno je u svojem elementu izjavio Miroslav Blažević.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.