Mire otkrio: Želim biti novi Juninho!

19-GODIŠNJI Miralem Pjanić došao je do zanimljive statistike: jedini je igrač u francuskom Lyonu koji je odigrao svih 20 utakmica ove sezone, računajući prvenstvo i Ligu prvaka.

Nogometaš kojeg mnogi analitičari opisuju kao jednog od najvećih talenata na europskom tlu upoznat je sa činjenicom da je redovito igrao i u prvenstvu i u Ligi prvaka, ali nije znao da je baš jedini takav u momčadi.

"Već sada sam prikupio više nastupa nego u cijeloj prošloj sezoni. Nikada nisam sumnjao u svoje mogućnosti, ali se neću uljuljati zbog ove statistike, već ću samo nastaviti s napornim radom. Vrlo sam sretan u Lyonu. Volim taj klub i sve ljude koji su uključeni u rad njegovog pogona. Osim toga, cijenim povjerenje koje mi trener ukazuje. Kada bi me i posjeo na klupu, poštovao bih njegovu odluku, iako uvijek želim igrati, u svakoj utakmici", rekao je u intervjuuza službeni web Lyona.

Opisao je i vlastitu poziciju u momčadi.

"Ja sam vezni igrač i svejedno mi je da li igram iza napadača ili, kao što često formacijski igramo, s trojicom u veznom redu. Volim imati loptu u nogama i odigravati brza dodavanja tražeći najbolja rješenja."

A slobodni udarci?

-"Zabio sam dva puta iz slobodnjaka. No, moram još popraviti asistiranje suigračima iz prekida. Želim igrati i bolje od trenutnih izdanja kako bih pomagao momčadi onako kako je to ranije činio Juninho", kaže ''Mire'', kako ga oslovljavaju u klubu. 

Dakako, osvrnuo se i na propuštenu priliku svoje reprezentacije, koja je u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala izgubila obje utkamice, i u Lisabonu i u Zenici, s istovjetnih 1:0.

"Ne trebam niti isticati da sam zbog toga jako razočaran. Nismo uspjeli pronaći solucije kako ih proći. Mislim da smo svoje prilike propustili u prvoj utakmici u Lisabonu. U uzvratnoj smo se previše oslanjali na duge lopte. Ja sam u prvom dvoboju ušao s klupe, a u drugom bio u sastavu od početka."

Na kraju, mladi bosanski nogometaš tvrdi da je ove sezone momčad Lyona homogenija nego prošle, iako je ostala bez Juninha i Karima Benzeme.

"Možda smo se prije previše oslanjali na njih dvojicu. Nadam se da ćemo uspjeti proći osminu finala Lige prvaka"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.