kup kralja

MIRANDES - REAL SOCIEDAD 0:1 Baski u prvom finalu Kupa kralja nakon 32 godine

Foto: EPA

REAL SOCIEDAD nadigrao je Mirandés u polufinalu španjolskog Kupa kralja te se s rezultatom 1:0 plasirao u prvo finale Kupa nakon 32 godine.

Ekipa iz San Sebastiana na gostovanje u Mirandés otišla je s 2:1 iz prve utakmice, a u uzvratu se ključni trenutak dogodio u finišu prvog poluvremena kada je Mikel Oyarzabal poentirao s bijele točke i riješio sva pitanja oko prolaska u finale. 

Mirandés - Real Sociedad Live Score

Drugoligaš iz Provincije Burgos sanjao je o velikom iznenađenju i prolasku u finale, ali to se nije dogodilo. Nisu uspjeli postati prvi niželigaš u finalu Kupa kralja poslije 40 godina, međutim mogu biti zadovoljni učinjenim u ovogodišnjem izdanju nacionalnog kupa. 

Sociedad je na iskustvo i individualnu kvalitetu stigao do potrebnog rezultata za plasman u finale i sada će čekati 18. travnja kad je na rasporedu finalna utakmica. Tamo će čekati Granadu ili Athletic Bilbao, a njegov najljući rival iz Baskije ima prednost iz prve utakmice.

To u startu mnogo obećava i za mjesec i pol dana mogli bismo vidjeti veliki okršaj dva najveća baskijska kluba u utakmici koja donosi trofej.

Sociedad je Kup kralja osvajao dva puta - 1909. i 1987. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.