Miller nakon stoljeća suše poklonio hat-trick Easter Roadu

NA GOSTOVANJU kod Hiberniana nogometaši Rangersa proslavili uvjerljivu 3:0 pobjedu u dvoboju drugog kola škotskog prvenstva.

Hat-trick Kennyja Millera priključio je aktualne prvake, novu momčad NAŠEG reprezentativca Nikice Jelavića, na prvo mjesto ljestvice, odmah uz trenutačno vodeći Aberdeen, iako nisu izgledali kao bolja momčad na travnjaku.

Gledatelji na stadionu Easter Road u Edinburghu svjedočili su prvom hat-tricku na stadionu nakon više od stotinu godina.

Milleru, drugomu najboljem strijelcu kluba prošle sezone s 21 pogotkom (Kris Boyd je zabio ukupno 26), bio je to treći hat-trick u Premierligi.

Zbog čekanja radne dozvole Jelavić nije bio u kadru za ovu utakmicu, ali je zato debitirao 20-godišnji Slovak Vladimir Weiss. Odmah se svidio navijačima jer je u 70. minuti, samo četiri minute nakon što je ušao u igru umjesto još jednoga novopridošlog pojačanja, Jamesa Beattieja, pokrenuo akciju i nakon duplog pasa sa Stevenom Davisom lijepo asistirao Milleru za drugi pogodak.

Napadač momčadi Waltera Smitha u prvim je dvama kolima zabio četiri od pet pogodaka Rangersa.

Obje su momčadi, zbog isključenja McBridea (Hibernian) i Laffertyja (Rangers) pretkraj prvog poluvremena, kraj utakmice dočekale s igračem manje.

Bosansko-hercegovački nogometaš, lijevi bek Rangersa, Sašo Papac bio je među boljim pojedincima na travnjaku.

Škotski Premiership, 2. kolo:

Hibernian – Rangers 0-3 (Miller 64, 70, 90)

Kasnije:

Celtic – St. Mirren

Dundee United – Inverness

Kilmarnock – Motherwell

Redoslijed: 1. Aberdeen 6, 2. Rangers 6, 3. Hearts 4, 4. Celtic 3 (-1)...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.