ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Milanova legenda o Ibrinoj tučnjavi na treningu: Kasnije sam vidio Gattusa na podu

Foto: EPA

LEGENDARNI Milanov veznjak Massimo Ambrosini prisjetio se Ibrahimovićeve prve dionice u Milanu, kada je Šveđanin stigao na posudbu iz Barcelone 2010. godine.

U klubu je ostao do ljeta 2012. nakon čega je preselio u PSG. Instantno se Zlatan nametnuo u svlačionici Massimiliana Allegrija, u drugoj sezoni je briljirao (32 utakmice, 28 golova, šest asistencija), a u dresu Rossonera osvojio je Scudetto 2011., ujedno i posljednji naslov koji je od tada osvojio neki klub a da nije Juventus.

"Allegriju nije bilo lako s nama"

U toj svlačionici bilo je puno velikih imena.

"Trener se morao nositi s toliko talenta i velikih tipova u svlačionici. Nije mu bilo lako držati sve na okupu. Imali smo Ronaldinha, Cassana, Boatenga... Bilo je igrača koji su se htjeli iznova dokazati poput Ibrahimovića, Patoa, Seedorfa i Pirla. Allegri je uspijevao na svoj način, ne s jednom idejom, nego prilagođavajući se onome što je u tom trenutku bilo potrebno", započeo je bivši Milanov kapetan.

"Svi smo htjeli igrati pa je svaki trening bio borba do smrti. Oni koji bi bili na klupi bili bi bijesni. Htjeli smo svi igrati cijelo vrijeme."

U takvoj užarenoj atmosferi došlo je do velikog okršaja Zlatana Ibrahimovića i američkog stopera Oguchija Onyewua. U jednom duelu Ibrahimović je iz čista mira žestoko nagazio kolegu koji se tada baš oporavio od teške ozljede koljena.

"Pokušao sam ih razdvojiti, ali..."

Iz Milana su kasnije poručili kako su se igrači pomirili te da je sve u redu dok su igrači na treningu tako napaljeni.

"Pokušao sam ih razdvojiti, no bilo je to kao da prstima pokušavam otvoriti zaključan prtljažnik automobila. Nije bilo nikakvog pokreta! Tek sam kasnije shvatio da je Gennaro Gattuso bio dolje na travnjaku", opisao je tu borbu Ambrosini.

Ibrahimović je danas ponovno igrač Milana, a Onyewu je završio karijeru 2017. u dresu Philadelphije Union.

VIDEO: Zlatanove majstorije za Milan

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.