Milan u talijanskom klasiku ostao bez pobjede u 94. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

VELIKI talijanski klasik Lazija i Milana završen je 1:1 na Olimpicu u 13. kolu Serie A. Nakon svega viđenog remi je možda i najpravedniji, ali će svakako više žaliti Rossoneri koji su bez pobjede ostali u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Milan Badelj je jako dobro odigrao cijeli meč za Lazio, dok je na klupi Milana ponovno ostao Alen Halilović. 

Golman Gianluigi Donnarumma spašavao je svoju momčad u više situacija te zaustavljao udarce Immobilea, Luisa Alberta i društva, dok je na drugoj strani Hakan Calhanoglu pogodio desnu stativu u prvom poluvremena. Zapravo, golman Lazija Tomas Strakoša skrenuo je loptu i spasio Rimljane. 

I onda, u 78. minuti zlatni gol za goste. Davide Calabria ubacio je s desne strane, lopta se odbila do Francka Kessiea čiji je udarac završio u mreži uz nesretnu devijaciju, jer je lopta na putu do gola pogodila braniča Wallacea i prevarila Strakošu.

Ekipa Gennara Gattusa, koji je večeras morao bez Higuaina, Romagnolija, Musacchija, Contija, Strinića, Biglie, Bonaventure... povukla se i željela obraniti prednost. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Lazio je sve više pritiskao, a nagrada je stigla u 94. minuti kada je Joaquin Correa sjajno primio loptu i iz okreta poslao loptu u donji lijevi kut za konačnih 1:1. 

Milan je ostao peti s bodom manje od Lazija, koji drži četvrto mjesto koje garantira sljedeće sezone Ligu prvaka.

Ranije je Napoli na svom travnjaku odigrao samo 0:0 protiv Chieva, a golova nije bilo niti u susretu između Bologne i Fiorentine. Napoli je dominirao svih 90 minuta protiv momčadi iz Verone, ali nije uspio slomiti gostujući bunker. 

Marko Rog nije nastupio za domaći sastav, baš kao niti Adrian Šemper za goste.

Bez golova je završio i susret između Bologne i Fiorentine. Zanimljivo, bio je to peti uzastopni remi Viole, dok je Bologna upisala četvrti remi u zadnjih pet kola. Marko Pjaca nije nastupio za goste.

Empoli je pobijedio Atalantu 3:2 nakon što su gosti vodili 2:0. Momčad iz Bergama je povela 2:0 golovima Rema Freulera (33) i Hansa Hateboera (40), no Empoli je u nastavku susreta okrenuo rezultat. Golove su zabili Antonino La Gumina (42), Andrea Masiello (77-ag) i Matias Silvestre (90+2). Mario Pašalić je za goste igrao u drugom poluvremenu.

U ranije odigranom susretu Parma je pobijedila Sassuolo s 2:1. Strijelci za Parmu bili su Gervinho (6) i Bruno Alves (25), a za goste je zabio Babacar (36-11m).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.