LIGE PETICE

MILAN - LAZIO 1:2 Lazio pobijedio na San Siru nakon 30 godina

Foto: Getty Images / Guliver Image

LAZIO je pobijedio Milan u prvenstvenom dvoboju na San Siru prvi put nakon više od - 30 godina! Rimljani su u 11. kolu Serie A slavili 2:1 i stigli do četvrtog mjesta, dok je Bobanov Milan tek na 11. mjestu, svega šest bodova više od opasne zone. 

Ante Rebić igrao je za Milan od 35. minute, kada je zamijenio Samu Castilleja zbog ozljede. Hrvatski reprezentativac se i sam ozlijedio u 77. minuti, ali je uspio stisnuti zube i odraditi utakmicu do kraja. 

Prvo je Lucas Paqueta u 22. minuti propustio odličnu priliku i loše šutirao, a u istom napadu Ciro Immobile pogodio gredu. Ipak, tri minute kasnije gosti su poveli u 25. minuti, a Immobilea ovog puta nije pogriješio. Manuel Lazzari odlično je prošao po desnoj strani i ubacio oštru loptu na prvu vratnicu, gdje je talijanski napadač sjajnom reakcijom zabio glavom za 1:0.

Embed from Getty Images

Međutim, svega tri minuta potrajalo je vodstvo rimskog kluba. Theo Hernandez je ubacio loptu u šesnaesterac Lazija, Krzysztof Piatek zakačio loptu, a ona je pogodila braniča Bastosa, prevarila golmana Thomasa Strakoshu i završila u mreži.

Embed from Getty Images

Obje momčadi pokušavale su stići do pobjede, ali su Strakosha i Gianluigi Donnarumma sjajno zaustavljali sve pokušaje. Posebno se pamti obrana golmana Lazija koji je s gol-linije skinuo direktni udarac Hakana Calhanoglua iz kornera s lijeve strane. 

I onda, u 83. minuti Donnarumma je bio nemoćan. Nakon duge lopte ona je stigla do Luisa Alberta, koji je sjajno lansirao Joaquina Correu u zicer, a Argentinac zakucao loptu u gol za povijesnu pobjedu Lazija i prekid nevjerojatne tradicije duge 30 godina. 

Embed from Getty Images

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.