Novi igrač Dinama: Čast mi je obući ovaj dres

Foto: GNK DInamo

UKRAJINSKI lijevi branič, 26-godišnji Bogdan Mihajličenko, potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom. Dolazi iz belgijskog Anderlechta, iako je prošlu sezonu proveo na posudbi u Šahtaru kod trenera Igora Jovićevića. Osvojili su ukrajinsko prvenstvo, a pritom igrali i u grupnoj fazi Lige prvaka. 

"Iznimna mi je čast što sam postao član uglednog i respektabilnog kluba. Znam da Dinamo već dugi niz godina redovito sudjeluje u europskim natjecanjima i ostvaruje zapažene rezultate, kao i to da je apsolutni vladar u svom prvenstvu", rekao je Ukrajinac po dolasku u Maksimir pa dodao:

"Porazgovarao sam i sa svojim bivšim trenerom koji me vodio u Šahtaru, Igorom Jovićevićem, koji mi je potvrdio da je Dinamo odličan izbor za nastavak nogometne karijere i korak na višu razinu. Jedva čekam odjenuti plavi dres i prvi put zaigrati za Dinamo, a navijačima mogu obećati da ću dati sve od sebe kako bih opravdao svoj dolazak."

Debitirao za reprezentaciju kod Ševčenka

Mihajličenko je odigrao sedam utakmica za ukrajinsku reprezentaciju, debitirao je u izborničkom mandatu Andrija Ševčenka u rujnu 2020. godine u dvoboju Lige nacija u pobjedi protiv Švicarske s 2:1 u Kijevu pri čemu je asistirao Oleksandru Zinčenku za pobjedonosni pogodak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.