Mihajličenko: Hrvatska spada u vrh svjetskog nogometa, ali ima svoje slabosti

IZBORNIK ukrajinske reprezentacije Aleksej Mihajličenko izašao je pred novinare u hotelu Esplanada. Bio je poprilično samouvjeren.

"Pripreme teku po planu, treninzi prolaze u najboljem mogućem redu tako da ne mogu biti nezadovoljan. Sve što smo htjeli napraviti napravili smo i s te strane si ne mogu ništa prigovoriti. Naravno, nisam zaboravio ozljedu Alijeva, to nam je istina poremetilo planove, ali to u nogometu se to događa i na to uvijek treba biti spreman", rekao je u uvodu press konferencije izbornik Ukrajine Aleksej Mihajličenko.

"Izgledat ćemo bolje nego Wembleyu"

Mihajličenko ima nekoliko briga, prvenstveno se to odnosi na ozljedu Alijeva, međutim ističe kako su njegovi puleni potpuno spremni za jednu kvalitetnu prezentaciju.

"Uglavnom maksimalno smo spremni za težak posao koji nas očekuje. Momčad još nisam sto posto definirao, čeka nas još posla i između ostalog isprobati nekoliko kombinacija. U svakom slučaju mogu vam reći da će Ukrajina izgledati dosta drugačije i bolje od one utakmice u Londonu, na Wembleyu protiv Engleske. Bojim li se poraza i otkaza? Ne, da se toga bojim ne bi ni radio ovaj posao", istaknuo je legendarni Ukrajinac.

"Svejedno je brani li Runje ili Pletikosa, treba uopće zapucati na gol"

Na pitanje je li bolje za Ukrajinu da brani Vedran Runje nego na istoku naveliko poznatog Stipe Pletikosa, Mihajličenko odgovara: "Ma to je sasvim svejedno, to su sve kvalitetni vratari, ali da bi se njima uopće zaprijetilo treba kvalitetno odigrati i stvoriti šansu, to je ono što mene zanima. Iskreno, uopće ne želim govoriti i bavite se slabostima Hrvatske, već sam isključivo koncentriran na igru svoje momčad i način na koji ćemo se prezentirati na Maksimiru sutra navečer".

"Hrvatska ima svojih slabosti i namjeravamo ih iskoristiti"

Hrvatska, iako svjetska nogometna velesila, kao i sve ima svoje slabosti: "Pregledao sam sve snimke utakmica hrvatske reprezentacije, kako pobjede tako i poraze. Svjestan sam da se radi o velikoj reprezentaciji svjetskoga kalibra, ali baš kao i druge, i Hrvatska ima svojih slabosti koje mi namjeravamo iskoristiti".

Ukrajinci odradili trening na Maksimiru

Iza 18 sati izabrana nogometna vrsta Ukrajine predvođena izbornikom Aleksejem Mihajličenkom i stručnim stožerom odradila je trening na travnjaku Maksimira, gdje će 26 sati kasnije odigrati jednu od najvažnijih utakmica u ovim kvalifikacijama.

Mihajličenko je kao što smo rekli u problemima, ozljedom jednog od najvažnijih igrača Alijeva, pa je tako i popodne isprobao nekoliko varijanti koje bi mogle u subotu zaživjeti uslijed ove nesretne ozljede.

V.B.
Foto: Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.