Mihajličenko dolazi po pobjedu: Hrvati, igrajte nogama a ne jezikom!

"ZADOVOLJAN sam što su igrači iz reprezentacije okončali sezonu u znaku pobjedničkog mentaliteta i duha, jer Dinamo je postao prvak, Vorskla pobjednik Kupa, a Šahtar je uzeo Kup Uefa. Ali igrači su se složili sa mnom kako je okončana tek klupska sezona, dok se ona reprezentativna nastavlja", odmah je naglasio Mihajličenko u uvodu pressice u bazi reprezentacije, Koncha-Zaspi.

"Točno je, sezona je bila iznimno teška i duga te će to sigurno ostaviti traga na igračima, ali mi moramo dati sve od sebe kako bi se najbolje pripremili za Hrvatsku, jer znamo da se i naši suparnici veoma ozbiljno pripremaju za borbu čiji ishod bi mogao odrediti mnogo toga. Zato smo se usredotočili na Hrvatsku i bodove koje bi tamo mogli osvojiti i koji su nam iznimno potrebni."

Brojni novinari su i dalje inzistirali na pitanjima o umoru igrača nakon uspješne, ali i iscrpljujuće sezone:

"Već sam podcrtao da sam o tome raspravljao s igračima i ne dozvoljavam im umor u glavi i mislima jer ako si oni stalno ponavljaju 'sezona je bila duga i naporna' onda će samo o tome i razmišljati. Ali ako znam kako se toga riješiti, onda neće biti problema. Mislim da će biti upravo tako jer u našoj momčadi je atmosfera odlična."

Što očekujete od Hrvatske?

"Dobro poznajemo momčad i gledali smo dosta njihovih utakmica. Znamo kako dobro i agresivno ekipa Slavena Bilića igra kod kuće. Od Engleske su izgubili, jer nisu koristili dva njihova ključna oružja: agresivnost i organizaciju igre. Protiv Hrvatske želim vidjeti našu reprezentaciju agresivnu u napadu, ne zanemarujući  pouzdanost koja karakterizira našu obranu."

Koji rezultat bi vas zadovoljio u Zagrebu?

"Mislim kako je preuranjeno govoriti o ishodu; kako naše skorašnje utakmice, tako i konačnog poretka u skupini. Postoje deseci mogućih ishoda i plasmana. Trenutno nam je Hrvatska ključna utakmica, jer zaostajemo za njima tri boda uz utakmicu manje. Dolazimo igrati na pobjedu, ne po bod."

Srna je rekao da Hrvatska pobjeđuje?

"Utakmica se igra nogama, a ne jezikom."

Poznato je kako je Hrvatska posebno jaka na boku - našoj sportskoj javnosti ne treba posebno predstavljati Darija Srnu. Vaš asistent Vadim Jevtušenko je priznao da mi na boku imamo kroničnih problema?

"Ne bih rekao da su nam problemi u tom dijelu toliko ozbiljni, ali s druge strane; u obrani i napadu, konkurencija je jaka."

Što očekujete od vaših napadača Ševčenka i Voronjina?

"Kvalitetu napada nikada ne određuje broj napadača. Preferiram napadanje sa skupinom igrača, idealno bi bilo napadati sa cijelom momčadi. Taj segment igre ćemo posebno razraditi sljedećih dana. Točno je kako Ševčenko nije stalno igrao ove sezone u klubu, ali je u reprezentaciji i kvalifikacijama bio efikasan."

Što možete reći o dva nova igrača u reprezentaciji: Iščenku i Kovpaku?

"Iščenko se u posljednje vrijeme nametnuo na poziciji centralnog braniča u Šahtaru, a istako se i nastupima za mladu reprezentaciju. Kod njega mi se sviđa univerzalnost: može igrati na poziciji središnjeg braniča, kao i na beku. Ono što njemu i cijeloj momčadi daje dodatno samopouzdanje je činjenica da ima europsko iskustvo."

A.K.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.