M'GLADBACH - BAYERN 1:1 M'Gladbach iznenadio Bayern, Stanišić igrao u prvih 11

Foto: Guliver Image

BAYERN je remizirao u gostima protiv Borussije M'Gladbach (1:1) u prvoj utakmici 1. kola Bundeslige.

Aktualni prvak Njemačke je gubio od 10. minute, kada je Plea zabio za 1:0, a konačan rezultat postavio je Lewandowski u 42. minuti.

Debi za Nagelsmanna

Ovo je bio debitantski susret za novog trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna, koji je ranije vodio RB Leipzig i Hoffenheim.

Bayern je bio veliki favorit u ovoj utakmici, ali domaćin je mnogo bolje otvorio susret. Hermann je u četvrtoj minuti imao sjajnu šansu, a onda je Plea zabio šest minuta kasnije. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL U BUNDESLIGI OVE SEZONE

Tek nakon toga probudio se Bayern, koji je u finišu prvog dijela došao do izjednačenja, nakon pogotka Lewandowskog.

Lewandowski spasio Bayern

U drugom dijelu Lewandowski je imao dvije odlične šanse da zabije za preokret, a onda je i Stindl na drugoj strani u 70. minuti bio vrlo blizu pogotka.

Veliku prašinu digao je i detalj u 84. minuti kada su igrači Borussije tražili penal. VAR je provjeravao situaciju i na kraju podržao suca, koji nije dosudio kazneni udarac. Na kraju je ostalo 1:1.

U prvoj postavi Bayerna igrao je 21-godišnji Josip Stanišić, nogometaš hrvatskih korijena koji posljednje četiri godine igra u bavarskom velikanu. Stanišić je igrao do 82. minute, kada ga je zamijenio Sarr.

Stanišić igrao do 82. minute

Iako je imao ponudu da zaigra za Njemačku, Stanišić je zbog svojih korijena bio vrlo interesantan i hrvatskoj reprezentaciji. Indexu je potvrđeno kako je Stanišić donio odluku te će zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Riječ je o 186 centimetara visokom 21-godišnjem braniču koji u drugoj Bayernovoj momčadi redovito igra na poziciji desnog beka, a u zadnjih mjesec i pol triput je igrao stopera u 3. njemačkoj ligi. Prošle sezone je za Bayern II igrao i lijevog beka, a na jednoj utakmici je čak zaigrao na poziciji zadnjeg veznog. 

Za Bayernovu U-19 momčad je uglavnom igrao stopera, a bio je i kapetan. U ljeto 2018. Niko Kovač ga je kao 18-godišnjaka poveo na američku turneju i od prve minute ga je gurnuo u momčad protiv PSG-a te je u pobjedi 3:1 odigrao 45 minuta. Odigrao je i 90 minuta protiv Union Berlina u prvenstvu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.