Mexes: Maldinija obožavam i dao bih mu stotinu Zlatnih lopti

PHILIPPE MEXES, obrambeni nogometaš Rome i francuski reprezentativac, pun je poštovanja prema jednoj osobi u talijanskom nogometu. U pitanju je Milanova ikona Paolo Maldini.

Ove nedjelje nogometaši Rome gostuju kod Milana, gdje će pokušati doći barem do boda koji ih još čvršće stavlja na šestu poziciju, gdje su trenutačno, posljednju koja vodi u Europa ligu (Kup Uefe).

No, Mexes prije tog ogleda prvenstveno želi odati počast spram jednog nogometaša.

"Nikada u karijeri Maldini nije uzeo Zlatnu loptu, a da ja dodjeljujem dao bih mu stotine istih. Nadam se da ćemo se svi u jednom trenutku ustati i pljeskati. Igrat će vjerojatno posljednju domaću utakmicu za Milan i oduševljen sam što ću biti na tom mjestu. On je simbol svjetskog i talijanskog nogometa", rekao je Mexes.

Prošle sezone je postojala mogućnost da baš Mexes dođe u Milan kao zamjena za Maldinija, no taj transfer se nije ispunio.

"Nema riječi s kojom bih opisao što mislim o tom igraču. Obožavam ga i to je to."

U zapećku Mexesova razmišljanja kao da je rezultat Rome na San Siru.

"Moramo održati to šesto mjesto i to će biti veliki uspjeh za nas u ovoj teškoj sezoni. No, prije svega se radujem dolasku na stadion gdje je Maldini gospodario godinama, desetljećima..."       

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.