Metličić odlučio: Više se ne vidim u Červarovoj reprezentaciji

PETRA METLIČIĆA ubuduće ćemo moći gledati samo u dresu Ciudad Reala. Nekadašnji kapetan reprezentacije neće se odazvati ni da ga pozovu na Svjetsko prvenstvo ili Olimpijske igre. Rekao je to španjolskim novinarima, nakon što je postao glavna tema čelnika saveza u svakom javnom istupu i premda se njega, s druge strane, nije mogli čuti da kritizira vodstvo ili uopće komentira reprezentaciju.

Zoran Gobac stihijski mu je ponudio mjesto u savezu,  uz poruku - dok si igrač - igrač si. No, činjenica jest da Peru u reprezentaciji neki baš i ne trpe pa se pomalo pokušava i obezvrijediti njegov dosadašnji doprinos.

Lino Červar je u projektu pomlađivanja igrača za Europsko prvenstvo u Austriji izostavio Metličića koji je s reprezentacijom osvojio dva zlata, na SP-u 2003. u Portugalu i na OI 2004. u Ateni. Desnom vanjskom Ciudad Reala nije bilo lako gledati bivše suigrače na televiziji, no pomirio se sa činjenicom da više neće nositi hrvatski dres.

"Ne žalim što nisam otišao u Austriju. Bilo je teško gledati EP na TV-u, ali mislim da su momci odlično odigrali i sretan sam zbog njih. Sad je vrijeme da razmišljam samo o Ciudad Realu", izjavio je Metličić za španjolske medije.

Iako iz reprezentacije govore da vrata ni za koga nisu zatvorena, Metličić je jasno rekao što misli o mogućem povratku.

"Sada više nema smisla priključiti se reprezentaciji. Momčad za Olimpijske igre u Londonu već je sklopljena i ne vidim se na tom natjecanju. Reprezentacija je srebrom na Europskom prvenstvu pokazala da ima budućnost. Bit će mi teško gledati reprezentaciju na televiziji, ali ću biti njihov prvi navijač. Na hrvatskoj reprezentaciji je uvijek velik pritisak jer se očekuju samo velike stvari, a ukoliko se to ne ostvari izložena je velikim kritikama. Lino Červar ne želi pričati o tome, ali ja hoću", rekao je Metličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.