Mešini Zmajevi opet zapalili BiH: "Treća sreća! Portugala nema u ždrijebu"

Foto: Hina
Video: Radiosarajevo.ba

 
NAKON povijesnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, nogometaši Bosne i Hercegovine na pravom su putu da izbore i svoj prvi Euro. Pobjedom na Cipru 3:2 sinoć su "Zmajevi" izborili dodatne kvalifikacije.

> "Zmajevi" slavili na Cipru, BiH u doigravanju za Euro

Izbornik BiH Mehmed Baždarević nakon velike pobjede je rekao: "Nije bilo lijepog nogometa, ali pobijedila je odlučnija ekipa. Želio sam napraviti nešto lijepo za moju zemlju, iako je izgledalo nemoguće kad sam došao, uspjeli smo to napraviti".
 

 
Igrači BiH pobjedu su proslavili sa nekoliko stotina navijača koji su potegnuli do Cipra i na tribinama pjesmom čestitali igračima. Plasman u doigravanje burno su proslavili navijači na ulicama Sarajeva, Mostara i drugih gradova.
 

 
U play-offu BiH će biti među nositeljima, što bi im moglo olakšati borbu za Euro, a mogući protivnici su im Mađarska, Slovenija, Norveška i Irska.

"Što se tiče baraža, bit će teško koga god dobijemo, ali ova ekipa je porasla i može pobijediti i jače ekipe od Walesa i Cipra", dodao je Baždarević.

Podsjetimo, prije plasmana na SP 2014, BiH je dva puta zaredom igrala u baražu za velika natjecanja, ali i za SP 2010 i za Euro 2012 izgubili su od Portugala. Ovaj put prijete im Skandinavci.

"Čekamo ime protivnika, a u ždrijebu nema Portugala. Treća sreća", napisao je Edin Džeko na svom Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.