McEnroe usporedio Đokovića s Tigerom Woodsom, Agassi poludio i napao legendu

Foto: Guliver Image/Getty Images

S LEGENDARNIM Johnom McEnroeom nikad nije dosadno. Jedan od najvećih tenisača svih vremena, ali i jedan od najvećih ekscentrika bijelog sporta ponovno se našao u središtu mini skandala.
 
Padom forme Novaka Đokovića posljednjih se mjeseci bavi cijeli teniski svijet, pa je tako svoje mišljenje dao i McEnroe, inače BBC-ev stručni komentator tijekom Wimbledona.
 
''Kad vidim Novaka, prva osoba koja mi padne na pamet je Tiger Woods. Tiger je imao također problem sa suprugom kao Đoković danas i kad je jednom ispao iz tračnica, nikad se više nije vratio na pravi put. Nije u pitanju stvar fizičke prirode, nego mentalne. Definitivno nešto postoji'', rekao je američki tenisač i izazvao je pravi mali skandal.
 
Svi teniski portali prenijeli su tu izjavu, većina njih komentirala je kako je McEnroe pretjerao s neumjesnom usporedbom, a sam srpski tenisač nije se dao navući na tanak led pa je dao iznenađujuće smirenu izjavu, premda mu se McEnroe direktno dotaknuo obitelji. Đoković je rekao kako je autor sporne izjave netko tko je svojom ulogom u povijesti tenisa definitivno stekao pravo da kaže što misli te da ima kredibilitet da u svojim istupima nekad bude možda i previše direktan.
 
Međutim, nisu svi ostali smireni na provokativnu izjavu slavnog tenisača. Odmah je reagirao Đokovićev trener Andre Agassi koji je medijima otkrio da je odmah otišao do McEnroea i objasnio mu neke stvari.
 
''Novaka nije previše dotaknula ta izjava. Bili biste iznenađeni kad biste vidjeli što može pogoditi prave šampione, a što ne. Nismo svi jednaki i tip osobe poput mene nešto tako bi prihvatio puno teže. Bio bi mi to pravi izazov. Puno veći nego za Novaka. Novak je zaista dobra osoba koja se odlično osjeća u svojoj koži'', kazao je novinarima Agassi, pa je otkrio što je rekao McEnroeu:
 
''Novak zna da sam tu da bi mu čuvao leđa. Odmah sam otišao do Johna i rekao mu kako Novak nije zaslužio onakvu izjavu. Objasnio sam mu da sam se i ja loše osjećao nakon svega i vjerujem da ćemo u budućnosti svi iznositi svoje stavove najbolje što možemo i da ćemo pritom birati riječi. Neću vam otkriti sve detalje razgovora. Volio bih da sad to ostavimo iza nas. Problem je riješen'', zaključio je Agassi.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.