Mata na Mestalli u "krivom" dresu: "Nema prijateljstva, borit ćemo se do smrti"

SEDAM utakmica drugog kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H igra se večeras od 20:45, dok dvoboj Zenit - Šahtar zbog ruske hladnoće počinje u 18 sati.

Derbi večeri igra se na Mestalli, gdje s Chelseajem stiže Juan Manuel Mata, lani udarni igrač Valencije koji je ovog ljeta preselio na London. Baš je Mata potvrdio pobjedu Bluesa u prvom kolu protiv Bayer Leverkusena, kojom su zasjeli na vrh skupine već nakon prvih 90 minuta. 

"Za Juana će ova utakmica biti posebna s obzirom da se vraća na mjesto gdje je proveo neke od najljepših trenutaka svoje dosadašnje karijere. Ali, na terenu nema prijateljstva. Borit ćemo se do smrti protiv Chelseaja da pobijedimo i tek nakon toga mu mogu poželjeti sve najbolje", rekao je Pablo Hernandez, koji je preuzeo Matinu ulogu playmakera.

Na začelju grupe su upravo Nijemci i večeras čekaju Genk, koji je zaustavio Valencijin napad i s jednim bodom stiže u Leverkusen.

Arsenal će protiv grčkog Olympiacosa biti lišen pomoći trojice standardnih igrača. Laurent Koscielny ima problema sa stopalom zbog kojeg neće biti spreman za susret, Thea Walcotta muče problemi s koljenom dok Gervinho ima istegnuće mišića noge. I bez njih trojice Topnici će večeras juriti prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi prvaka, koju im je prije dva tjedna uskratio Ivan Perišić.

Golom našeg veznjaka Borussia Dortmund osvojila je bod, s kojim je krenula na noge Marseilleu. Put kod lidera skupine nije protekao glatko, jer na ulazu u dortmundsku zračnu luku zaustavila ih je prometna policija. Vozač luksuznoga klupskog autobusa vozio je 45km/h odnosno 15km/h brže od dozvoljenog zbog čega je popio kaznu, a Jurgen Klopp i njegovi nogometaši zbog neplaniranog zaustavljanja zakasnili su na let 50 minuta.

Na vrućem gostovanju kod Olympiacosa Marseille je uzeo sva tri boda, što mu je uspjelo tek jednom u osam kola Championnata. Na Velodromeu možemo očekivati i pravu navijačku utakmicu, jer temperamentnim Francuzima stižu tisuće fanova Borussije.

Šahtar s imperativom pobjede čeka APOEL, Barca u Bjelorusiji

Kao uvertiru u dvoboj s APOEL-om iz Nicosije Šahtar je u ukrajinskom derbiju odigrao veliki remi kod kijevskog Dinama, kojim su zadržali vodeće mjesto na ljestvici i dobro raspoloženje uoči nastavka sezone. U prvoj utakmici Lige prvaka Šahtar je poveo u Portu, ali domaćin je preokrenuo i donio nevolje momčadi Mircee Lucescua, zbog crvenih kartona Rakickog i Čigrinskog. Želi li u osminu finala, Šahtar mora pobijediti Ciprane, koji su se uspjeli vratiti iz rezultatskog minusa u okršaju sa Zenitom i uzeli bod.

Uoči sezone mnogi su već prežalili Porto zbog činjenice da su ostali bez Villas-Boasa i Falcaa, dvojice najzaslužnijih za trostruku krunu prošle sezone. Međutim, Porto je zasad vodeći u Portugalu i u skupini G, i puni optimizma stižu u St. Peterburg. Zenit će iskupljenje tražiti bez bivšeg igrača Porta Bruna Alvesa, ali s Dannyjem, Bistrovim i ostalim respektabilnim imenima.

Remijem kojeg su iščupali u zadnjim sekundama na Nou Campu Milan je utrci s Barcelonom za prvo mjesto skupine H zgrabio pole-position, baš kao i BATE Borisov na gostovanju kod Viktorije Plzen, u okršaju klubova koji pucaju na treće mjesto i nastavak euro-avanture u Europa ligi.

Rossoneri su domaćini Česima, a Barca u Bjelorusiji traži prvu pobjedu u Ligi prvaka nakon trijumfa na Wembleyju u finalu protiv Uniteda.

Trener Milana Massimiliano Allegri imat će na raspolaganju Zlatana Ibrahimovića, Danielea Boneru i Lucu Antoninija, a izvan stroja su i dalje Robinho, Kevin-Prince Boateng, Pato, Gennaro Gattuso i Philippe Mexes.

Barca? Za njih je svejedno s kojim će sastavom istrčati, BATE će se tući rukama i nogama da primi što manje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.