Marko: Za razliku od Mercedesa i Ferrarija, Red Bull ima muda

Foto: Getty Images/Guliver Image

HELMUT MARKO vjeruje da Red Bullovo promoviranje novoga vozača u Formuli 1 usred sezone pokazuje da imaju muda, za razliku od njihovih glavnih suparnika Mercedesa i Ferrarija.

Pierre Gasly je aktualni prvak GP2 serije koja je ove godine preimenovana u Formulu 2, ali mjesto u Formuli 1 za ovu sezonu nije pronašao pa je odlučio sudjelovati u japanskoj Super Formuli, u kojoj se 2016. natjecao tada također aktualni GP2 prvak Vandoorne. Francuz je u Japanu kandidat za naslov prvaka, ali neočekivani poziv u Formulu 1 bio mu je ostvarenje sna nakon što je zamijenio Rusa Daniila Kvyata koji ove godine nije na razini Carlosa Sainza.

"Red Bull, za razliku od Ferrarija i Mercedesa, ima muda, mi stavljamo mlade vozače u bolid", rekao je Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko.

"Vidjet ćemo. Mi imamo svoje ideje i čim sve bude gotovo javit ćemo", komentirao je Marko produljenje suradnje s Gaslyjem koji je nakon vrlo dobroga nastupa u Maleziji gotovo siguran za mjesto u Toro Rossu 2018.

Francuz će sigurno nastupiti još na VN Japana, a nastupi na preostalim utrkama ove sezone tek trebaju biti potvrđeni.

Carlos Sainz je za 2018. posuđen Renaultu tako da u Toro Rossu postoje dva slobodna mjesta. Marko ne vjeruje da će se Red Bull odlučiti za nekog dugog vozača poput Wehrleina, Ericssona ili Palmera.

"Mi smo Red Bull, mi smo drukčiji, teško mi je to zamisliti".

Mercedes i Ferrari posuđuju svoje juniore

Mercedes je svoje juniore Ocona i Wehrleina prošle godine ubacio u Manor koji je na kraju sezone bankrotirao, a ove godine Ocon vozi u Force Indiji dok je Wehrlein u Sauberu.

Ferrari je ove godine nagovijestio da bi Sauber mogao postati poligon za testiranje njihovih mladih vozača nakon što je momčad potvrdila nastavak suradnje i korištenje najnovijih specifikacija Ferrarijevih motora za 2018.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.