Marko Tomas vjerojatno izgubljen za EP

DAVOR KUS (20 poena) i Marin Rozić (13 poena) predvodili su Hrvatsku protiv Poljske u prvoj utakmici na turniru u njemačkom Bambergu. Izabranici Jasmina Repeše slavili su s 81:74, ali što je puno važnije, prikazali su bolju igru nego u prve dvije pripremne utakmice protiv istog protivnika početkom priprema.

Nakon susreta, Repeša je pohvalio i Nikolu Vujčića, a desetak minuta dobio je i Nikša Prkačin. Hrvatska je prikazala odličnu igru u obrani, u drugoj i trećoj četvrtini, kada smo došli do 17 poena prednosti. U više navrata imali smo desetak poena viška, ali na kraju se prendnost istopila na plus sedam.

Zoran Planinić ponovo je bio na tribinama, kao i Mario Kasun te Marijo Sojić koji bi večeras u finalu protiv Njemačke (19:15) ipak trebali dobiti minutažu.

"Odigrali smo puno bolje nego u dosadašnjem dijelu priprema, a nakon utakmice razgovarali smo o kontroli rezultata. Tri puta bježali smo Poljacima i do 15 poena, ali nismo bili dovoljno koncentrirani da prelomimo utakmicu.", analizira Repeša za SN.

Loša vijest stigla je kada se s pretraga iz bolnice vratio Marko Tomas. Tijekom susreta osjetio je bol u mišiću, a snimka je pokazala parcijalnu rupturu mišića i hematom. Liječnik naše reprezentacije Miroslav Smerdelj za ovakav tip ozljede prognozira dva do tri tjedna mirovanja uz terapiju, te ističe da je Tomas navjerojatnije izgubljen za EP u Poljskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.