Marcus Rashford, tinejdžer koji je srušio Georgea Besta

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARCUS RASHFORD heroj je Manchester Uniteda o kojem bruji nogometni svijet. Talentirani 18-godišnji napadač zabio je sinoć dva gola za Crvene vragove u pobjedi 5:1 nad danskim Midtjyllandom i lansirao engleskog velikana u osminu finala Europa lige. Rashford je dočekao svoj iznenadni debi zahvaljujući ozljedi Anthonya Martiala tijekom zagrijavanja i postao joker iz rukava Louisa van Gaala. U samo 11 minuta, od 64. do 75., dva puta je tresao mrežu na "Old Traffordu" i to u odlučujućim trenucima za 2:1 i 3:1 te pogurao vlastitu momčad na putu do kapitalne pobjede.

Van Gaal: Znao sam da će zabiti
 
Iskusni nizozemski lisac hrabro je pružio priliku Rashfordu koji mu je uzvratio na najbolji mogući način. 
 
"Previše je trčao uz out liniju u prvom poluvremenu pa sam mu rekao da stane u širinu gola jer sam znao da će zabiti. I zabio je dva gola. To je fantastično za njega, ali i za ostatak momčadi. Marcus zaslužuje sve komplimente", rekao je Van Gaal.

"Nemoguće da on neće uspjeti"
 
A tko je zapravo Marcus Rashford? Golobradi lokalni tinejdžer rođen je 31. listopada 1997. godine u Wythenshaweu, u četvrti na jugu Machestera. Trener juniorske momčadi Uniteda Nicky Butt dao mu je kapetansku vrpcu, a napadač mu uzvratio s šest golova na isto toliko utakmica. Uz to je zabio i tri puta u Ligi prvaka do 19 godina, dok je prethodne sezone bio najbolji strijelac s 13 pogodaka.
 
"Po mom mišljenju on je već sada vrhunski igrač i podsjeća me na Ruuda van Nistelrooya. Posjeduje fizičke predispozicije, tehniku, radnu etiku, spreman je učiti i igrati za momčad. Jednostavno, on je jedan od onih nogometaša kojeg gledate i kažete sebi - nemoguće da on neće uspjeti", kazao je Butt.
Srušio Bestov rekord star 51 godinu
 
Nevjerojatan rekord star 51 godinu srušio je Rashford. Napadač je s 18 godina i 117 dana postao najmlađi strijelac Uniteda u europskim utakmicama i time poslao legendarnog Georgea Besta u povijest. Best je u listopadu 1964. godine postigao gol s 18 godina i 158 dana.
 
"Marcus će biti stroj za golove. Od prvog dana je bilo jasno - pred njim je velika karijera, ali ne treba sada vršiti pritisak na njega. Bit će još puno bolji od ovoga, uvjeravam vas", poručuje Rashfordov bivši trener Paul McGuinness.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.