Marca: Svi pričaju o Modriću, a zaboravili su na igrača koji je došao ljetos

Foto: Profimedia

REAL MADRID pobijedio je u deset od 11 utakmica ove sezone. Jedini poraz doživio je od Atletico Madrida (1:3) u šestom kolu španjolskog prvenstva. Trener Carlo Ancelotti u toj je utakmici u 57. minuti iz igre izvadio Frana Garciju (24). Lijevi bočni dotad je u pet kola La Lige bio član početne postave, dok je nakon toga odigrao 13 minuta protiv Las Palmasa te s klupe odgledao susrete s Gironom (3:0), Osasunom (4:0) i Napolijem (3:2).

Marca piše kako je izostavljanje Garcije dokaz Ancelottijeve "trenutne fobije", odnosno pokazatelj da pojedine igrače krivi za konkretne poraze. Najpoznatiji španjolski medij spominje i Luku Modrića (38), kojem je utakmica s Atleticom bila druga koju je ove sezone započeo od prve minute. No kapetan Hrvatske izašao je već na poluvremenu jer je slabo odigrao, da bi potom dvije utakmice ostao na klupi. Vratio se protiv Napolija i Osasune.

Marca smatra da je razlika između Garcijine i Modrićeve situacije u tome što se o Hrvatu priča u medijima. Ancelotti gotovo na svakoj konferenciji za medije mora objašnjavati Modrićev status i zašto igra ili ne igra. "S druge strane, nitko ne priča o Garciji. Svi su zaboravili na njega, osim izbornika Španjolske Luisa de la Fuentea, koji ga je pozvao za reprezentativne utakmice", navodi Marca.

Garcia se ljetos vratio u Real

Ancelotti je na lijevom boku dao priliku i Ferlandu Mendyju, koji je igrao protiv Las Palmasa i Osasune, pa čak i Edouardu Camavingi, koji je inače veznjak i koji je nastupio u susretima s Gironom i Napolijem.

Garcia se ljetos vratio u Real, za čije je mlađe uzraste i drugu momčad već igrao. Prema podacima Transfermarkta, Real ga je platio pet milijuna eura i dao mu ugovor do 2027. godine. U osam nastupa ostvario je dvije asistencije. Vrijednost mu je procijenjena na 12 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.