Marca: Modrić je bio završni čin Realovog kaosa

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ se vratio u prvu momčad Reala na polufinalnoj utakmici klupskog SP-a i to loše, ako je suditi po pisanju najčitanijeg španjolskog sportskog lista. Marca je naime Modrića za učinak u pobjedi 4:1 nad egipatskim Al Ahlyjem ocijenila s minimalnom jednom zvjezdicom.

Modriću minimalna ocjena i kritike

"Rezultat kojim je Real pobijedio nipošto nije realan jer Real je dva zadnja gola postigao duboko u sudačkoj nadoknadi, a prije toga ga je nekoliko puta spašavao golman Lunin. Jedan od razloga zašto je igrao loše jer mu je suparnik uzeo sredinu terena. Real je tu izgubio bitku i Ancelotti je morao mijenjati. Modrić je proigrao tek od 77. minute, kada je umjesto Kroosa ušao Ceballos i donio preokret. Modrić je tri minute prije kraja, pri rezultatu 2:1, imao savršenu priliku riješiti utakmicu, ali golman Egipćana mu je obranio penal. Modrićev promašeni penal bio je šlag na tortu Realovog kaosa", piše Marca i dodaje:

"Real jako kiksa na penalima ove sezone. Asensio je za vikend promašio u prvenstvenom porazu kod Mallorce, a prije toga je isto napravio i Benzema u domaćem remiju protiv Osasune. Real je tako izgubio tri dragocjena boda u La Ligi te omogućio Barceloni da mu pobjegne na prvom mjestu. I onda iz penala nije uspio zabiti ni onaj koji je do sada bio savršen s 11 metara.

Bio je savršen iz penala do Al Ahlyja i onda nastavio Realov loš niz

Luka Modrić je do sinoćnje utakmice pogodio iz sva tri penala koja je pucao otkako je u Realu, od toga su dva bila ove sezone, protiv Rayo Vallecana u La Ligi i Celtica u Ligi prvaka. Modrić je drugi na Ancelottijevom popisu izvođača penala, ispred njega je samo Benzema. Kako nije više bilo u igri, Modrić je od Francuza naslijedio i kapetansku traku i status izvođača penala. Realova desetka je pucala, ali Mohamed Elshenawy pročitao je Hrvata te mu obranio udarac."

Marca napominje da je Modrićev promašaj penala čak četvrti Realov ove sezone od 13 pokušaja: "Real je tako već sada izjednačio broj promašenih penala iz cijele prošle sezone. Tada je od 16 jedanaesteraca u gol pretvorio njih 12. Sva četiri promašaja bili su od Karima Benzeme, koji je izveo 15 Realovih penala."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEV PROMAŠAJ

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.