Mamiću ukinuta presuda zbog tučnjave s Hajdukovom legendom na Poljudu

Foto: Screenshot

VISOKI prekršajni sud RH je nakon žalbe odvjetnice Zdravka Mamića presudu za njegovo remećenje javnog reda i mira na derbiju na Poljudu 22. ožujka 2014. godine vratio na ponovno suđenje.

Podsjetimo, tadašnji Dinamov izvršni dopredsjednik je radio cirkus u svečanoj loži Poljuda nakon jednog krivo dosuđenog prekršaja, nakon čega se sukobio s Hajdukovom legendom Ivom Begom (71). Prvookrivljeni Mamić je prvostupanjskom presudom 31. lipnja 2016. kažnjen sa 750, a drugookrivljeni Bego s 375 kuna.

U obrazloženju zašto je Mamićeva žalba osnovana sud, između ostalog, navodi:

"Sud je odbio sve dokaze koje je predložila obrana na okolnosti neadekvatnog osiguranja utakmice, rasporeda sjedenja i o kontinuiranim verbalnim napadima na žalitelja kao i o pokušaju fizičkog napada na njega, a koji svjedoci su trebali svjedočiti i o pogrešno utvrđenoj činjenici da se obraćao nepristojnim gestama vodstvu Hajduka što je i fizički nemoguće jer se vodstvo nalazilo ispod lože u kojoj je bio".

U ponovnom postupku Mamiću ne može biti izrečena teža kazna od ove od 750 kuna pod uvjetom da ga ponovo osude. Mamića, sve postojeće i nekoliko novih svjedoka sud će morati ponovo ispitati i pitanje je koliko će sve trajati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.