Mamiću ljestve drže dva lažova i najveći uhljeb hrvatskog nogometa

Foto: Josip Maljak/Vecernji list/Luka Stanzl/Pixsell.jpg

POZNATA su imena skupštinara koji su odani Zdravku Mamiću. Oni su napustili izbornu Dinamovu skupštinu te izbjegli potpuni poraz i trenutnu metlu tako što su srušili kvorum skupštini. Iako je u prosincu Mamić imao 45 ruku u njoj i njegovi su skupštinari uvjeravali javnost da i dalje raspolažu tim brojem ljudi, njihov broj se počeo rapidno rasipati.

Mamić je tako na zadnjoj skupštini imao 33 skupštinara koja su svojim odlaskom onemogućila Dinamu da dobije njen novi saziv te Izvršni i Nadzorni odbor. Pisali smo prije skupštine kako će nakon glasanja na njoj pasti sve maske, a upravo se to i dogodilo. U tom pogledu naročito se ističu dva Mamićeva potrčka i lažova - slavni golman Marijan Vlak i Dalibor Poldrugač, tip kojeg 99 posto ljudi mora guglati, a sam je sebe prozvao legendom Dinama.

Antolić je dao šansu mamićevcima da jasno kažu tko su i što su

Podsjetimo, ova etapa 20-godišnjeg ludila u Dinamu svoj ključni čin imala je u prosincu, kada su Mamiću odani skupštinari izglasali odlazak Krešimira Antolića. On je, doduše puno kasnije, otišao iz kluba, a u oproštajnom pismu je dao šansu svima da pokažu tko su i što su.

"Kao rezultat mojeg postavljanja nasuprot nelegalnog utjecaja na klub nalazimo se pred, po mnogočemu, sudbonosnom klupskom skupštinom. S ambicijom da ne budem teret predsjedniku kluba u tome da povede klub u novo razdoblje.

Prepoznao sam većinski neutemeljenu negativnu percepciju koja je stvorena prema meni, a ne želeći biti alibi onima koji tvrde da 'nisu za Mamića nego su protiv Antolića', predložio sam predsjedniku Barišiću da izvršni odbor raspravi o mojem daljnjem ostanku u upravi te je na današnjoj sjednici donesena odluka o mojem razrješenju", napisao je Antolić.

Kako su Vlak i Poldrugač otkrili dinamovcima da su lažovi

U periodu u kojem se prema van komuniciralo kako nitko u klubu ne voli Antolića, što se pokazalo istinitim, prvog operativca kluba optužili su za uznemiravanje, vrijeđanje i ponižavanje na radnom mjestu.

Vlak je tada nedvosmisleno istaknuo Antolićevu strahovladu kao razlog svog glasa kriminalcu iz Međugorja. Poldrugač je otišao i korak dalje u istom smjeru. On je bio taj koji je prevario javnost, ali i bivše suigrače, kada je kao vođa Dinamovih veterana mnoge od njih potpisao pod pismo podrške Mamićevoj kliki, koje dobar dio tih igrača nikad nije vidio, a kamoli potpisao. 

Opravdano se postavlja pitanje - zašto i dalje drže ljestve osuđenom kriminalcu kada je jedini razlog njihove navodne odanosti Mamiću bio Antolić? S obzirom na to da je on otišao iz kluba, a u njega ušao Dario Šimić, koji zasad ne nosi nikakav krimen, jasno je da su lagali svim Dinamovim navijačima. 

Pale su sve maske. Tri bivša nogometaša podržavaju kriminal u Dinamu

Još je jasnije što su navedeni skupštinari - grobari i štetočine Dinama koji daju glas za Mamića, čovjeka koji je iz Dinama pokrao 116 milijuna kuna, a u tijeku su još dva procesa u kojima ga sumnjiče za multimilijunsku štetu klubu.

Tridesettrojici skupštinara koji su srušili kvorum nije mišljenje promijenilo ni to što je Mamić preko svojih povjerenika pokušao još jednom u Dinamu počiniti kazneno djelo - trgovinu utjecajem. Dilali su se osobni podaci znanih i neznanih kako bi ih Mamić mogao upisati svojim povjerenicima i platiti im članarinu. Upitno je samo je li za to koristio lovu koju je maznuo iz Dinama.

Nisu Poldrugač i Vlak jedini bivši nogometaši koji su stali iza Mamića. Toj strani priklonio se i Ivo Šušak, jedan od najpoznatijih domaćih nogometnih uhljeba i čovjek kojeg je HNS vucarao po svim mogućim mladim reprezentacijama, dajući mu unosan angažman s obzirom na to da mu je vrhunac karijere do trenutka u kojem je ovisio o volji maksimirskog vožda bio Hrvatski dragovoljac.

Index je više godina pisao o tome da sramote koje brane kriminal u Dinamu imaju imena i prezimena. Oni su ti koji su godinama promatrali i podržavali iživljavanje nad klubom, a zadnja skupština dala nam je imena onih koji najdosljednije brane smeće u Dinamu.

Poslali smo upite obojici skupštinara koji su tvrdili da su glas Mamiću dali samo jer je alternativa Antolić, ali u maniri ostalih Mamićevih potrčaka, kukavički su odbili odgovoriti te izbjegavaju ikakvu vrstu komunikacije prema Dinamovim navijačima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.