Majer: Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Četvrtog dana priprema na Rujevici je održana redovita press konferencija, na kojoj su o svojim očekivanjima na Euru i ostalim temama govorili hrvatski reprezentativci Ivica Ivušić i Lovro Majer.

Ivušić dolazi na pripreme nakon uspješne sezone na Cipru, gdje je njegov Pafos prvi put osvojio nacionalni kup: "Sezona je bila uspješna jer smo uzeli taj trofej koji su vlasnici priželjkivali. Što se mene tiče individualno, sjajno je nakon takve sezone doći u reprezentaciju i okrećemo se pripremama za Europsko prvenstvo."

Majer razočaran klupskom sezonom

Wolfsburg je okončao sezonu na 12. mjestu Bundeslige, što je bilo ispod očekivanja, a Majer je ovako komentirao prvu sezonu u novom klubu: "To je moja prva sezona u Njemačkoj i što se tiče ekipnog rezultata, nismo ispunili očekivanja.

Dapače, daleko smo bili od zacrtanih ciljeva. Što se tiče mene osobno, ne mogu biti ni zadovoljan ni nezadovoljan. Bila je to dobra sezona, u kojoj sam puno napredovao. Bilo je to vrijedno iskustvo i odlična priprema za Euro koji dolazi.

Grafika: Sofascore

Nogomet je momčadski sport, no statistički mogu biti zadovoljan. Puno sam napredovao ove sezone i to sam najbolje osjetio na zadnja dva-tri okupljanja s reprezentacijom. Osjećam se fenomenalno i sretan sam što sam tu."

Majer: Trebaju nas se svi bojati

Podsjetimo, Hrvatska Euro otvara 15. lipnja protiv Španjolske, a u skupini su još Albanija i Italija.

"Skupina je možda najteža, čeka nas i jako nezgodna Albanija, no kad vidim nas, svi smo u jako dobroj formi, oni bi se trebali nas bojati, sve ovisi o nama, ali neće biti lako."

Ima li Hrvatska i dalje najbolji vezni red na svijetu?

Majer: Ako gledamo zadnje rezultate i što smo napravili, stojim pri tome da imamo najbolji vezni red na svijetu. Dolazi Euro, novo natjecanje, nove utakmice i dokazivanja. Sve prije se zaboravlja, i dalje tvrdim da je to tako, vjerujem da ćemo to pokazati još jednom.

Jeste li se proteklih dana čuli s Danijem Olmom, prvi suparnik na Euru nam je Španjolska?

Majer: Čuli smo se na kraju sezone više vezano uz karte, on je fokusiran na Španjolsku, ja na Hrvatsku. Ali kad se vidimo, sretni smo, igrali smo zajedno, dobri smo prijatelji, najveća komunikacija je oko ulaznica. Hoće li ih biti dosta? To sam ja njega pitao, meni će ih trebati puno više.

Jučer ste uoči treninga razgovarali s Damirom Miškovićem, jeste li pričali o potencijalnom povratku u Rijeku?

Ivušić: Iz Rijeke sam, Damir Mišković je predsjednik Rijeke, sigurno da imamo zajedničkih tema. Volio bih se jednog dana vratiti kući.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.