Maier: Ne bi bilo dobro kad bi Kroos opet igrao za Njemačku

Foto: EPA

LEGENDARNI njemački golman Sepp Maier (79) smatra da se Toni Kroos (33) ne bi trebao vratiti u njemačku reprezentaciju. "Ne bih vratio Kroosa. Mislim da ne bi bilo dobro kada bi opet igrao za reprezentaciju. On je imao svoje vrijeme. Imamo mnogo drugih talentiranih igrača na njegovoj poziciji koji mogu pomoći ekipi. Sada je to popularna tema u medijima, ali ne bih ponovno pozvao Kroosa. To ne znači da nije velik igrač i da ništa nije učinio za njemački nogomet", rekao je Maier za Sport1.

Maier je u šezdesetima i sedamdesetima branio za Bayern i s njim, prema podacima Transfermarkta, osvojio 13 trofeja. Sa Zapadnom Njemačkom osvojio je Europsko prvenstvo 1972. i Svjetsko prvenstvo 1974. godine, a triput je proglašen najboljim igračem svoje zemlje.

Bild: Kroos razmišlja o povratku u reprezentaciju Njemačke

Podsjetimo, Bild je objavio kako Kroos razmišlja o povratku u reprezentaciju uoči Europskog prvenstva 2024., kojem će Njemačka biti domaćin. Dugogodišnji član Real Madrid napustio je reprezentaciju nakon Europskog prvenstva 2021. godine. Njemačka je tada u osmini finala izgubila od Engleske (0:2) te ispala s turnira.

Kroos je dotad upisao 106 nastupa i 17 pogodaka za Njemačku i s njom 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu, gdje su u finalu nakon produžetaka pobijedili Argentinu (1:0) pogotkom Marija Götzea.

Njemačka u teškoj situaciji uoči Eura kojem će biti domaćin

Njemačka reprezentacija nalazi se u teškoj situaciji. Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. ispala u skupini s Japanom, Španjolskom i Kostarikom, nastavili su sa slabim rezultatima.

Nijemci su tijekom cijele 2023. godine pobijedili samo Peru, Francusku i Sjedinjene Američke Države. Izbornik Hansi Flick dobio je otkaz u rujnu, Rudi Völler vodio je reprezentaciju u jednom susretu, a zatim ju je preuzeo Julian Nagelsmann, koji bi je trebao voditi i na Euru.

Rezultati njemačke reprezentacije u 2023. godini:

Njemačka - Peru 2:0
Njemačka - Belgija 2:3

Njemačka - Ukrajina 3:3
Poljska - Njemačka 1:0
Njemačka - Kolumbija 0:2
Njemačka - Japan 1:4
Njemačka - Francuska 2:1
SAD - Njemačka 1:3
Meksiko - Njemačka 2:2
Njemačka - Turska 2:3
Austrija - Njemačka 2:0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.