Luka Dončić dobio novi nadimak

Foto: EPA-EFE

LUKA DONČIĆ ušao je u povijest košarke postigavši 73 poena u pobjedi Dallasa u Atlanti 148:143, što je učinak koji su u 78 godina NBA lige nadmašili samo Wilt Chamberlain (dvaput) i Kobe Bryant. Nakon utakmice Dončić je od trenera Jasona Kidda dobio novi nadimak.

Kidda su, kao bivšeg vrhunskog playmakera, pitali što kao trener radi kad shvati da se njegov playmaker tako zahuktao, pusti li ga da nastavi ili traži da se više drži plana igre. Kiddu je pitanje sletjelo na savršen volej.

Ako je Harden Sustav, Luka je Plan Igre

"On jest plan igre (gameplan)", nasmijao se Kidd. "Neki kažu da su Sustav, a on je Plan Igre", referirao se na Jamesa Hardena, koji je na početku sezone rekao da se oko njega ne treba graditi sustav igre, već da je on sam po sebi sustav. Novi nadimak brzo se proširio NBA Twitterom, koji ga je, čini se, odmah prigrlio pa bi se mogao i zadržati.

"Njegova sposobnost da stvara i pogađa šuteve, pronalazi otvorene suigrače, sve je to večeras radio na visokoj razini. Koristio je ono što mu je obrana dala i uključivao suigrače u igru kad su ga počeli udvajati. Kad te tako ide, možeš i sam sve pokušati rješavati, ali on je takav, nesebičan je i stavio je suigrače u poziciju da budu uspješni", zaključio je Kidd o Dončiću, koji je uz 73 poena stigao uhvatiti 10 skokova i podijeliti sedam asistencija.

Na istoj je press-konferenciji Kidd Dončićevu izvedbu nazvao remek-djelom. "Neki dan smo razgovarali o Picassu, a ovo je kao jedna od njegovih najboljih slika koja se prodaje za visoku cijenu", rekao je trener Dallasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.