Luis Fernandez novi izbornik Izraela

FRANCUSKI stručnjak i bivši reprezentativac, Luis Fernandez, postavljen je za izbornika izraelske nogometne reprezentacije, koja će biti suparnik Hrvatskoj u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo.

Fernandez će svoju novu dužnost preuzeti 1. svibnja, a prve provjere sa selekcijom koju je preuzeo imat će u prijateljskim dvobojima protiv Čilea i Urugvaja krajem svibnja.

"Vrlo smo sretni što je gospodin Fernandez naš novi izbornik. Držim da je on najbolji izbor od stručnjaka koji su konkurirali za ovu dužnost", izjavio je Avi Luzon, predsjednik Izraelskog nogometnog saveza.

Fernandez je tijekom igračke karijere za francusku reprezentaciju odigrao 60 utakmica, te je bio član selekcije ''tricolora'' koja je 1984. godine osvojila naslov europskog prvaka. Bivši trener PSG-a i Athletic Bilbaa stići će drugi put u Izrael. U sezoni 2005/2006 vodio je jeruzalemski Beitar, u kojem je sam dao ostavku.

Izrael će u kvalifikacijama za Euro 2012. godine igrati u skupini s Hrvatskom, Grčkom, Latvijom, Gruzijom i Maltom.

"Treba obaviti puno posla, ali zadatak koji je pred mene postavljen je poznat, kvalificirati se na Europsko prvenstvo. Toplo se nadam da ću biti u stanju ostvariti taj cilj", izjavio je 50-godišnji Luis Fernandez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.