HRVATSKI NOGOMETAŠI

Loša vijest za Liverpool, ali i velika prilika za Lovrena

Foto: EPA

JOEL MATIP je iz prve momčadi Liverpoola istisnuo Dejana Lovrena. Ove godine s Virgilom van Dijkom čini stoperski par prvaka Europe, ali je od početka sezone bolji od slavljenog Nizozemca. Međutim, središnji branič koji je proglašen najboljim igračem Premier League za rujan zbog ozljede koljena neće igrati mjesec i pol, pišu engleski mediji. 

Zasjenio je i Van Dijka, a sada propušta deset utakmica

To znači da će propustiti čak deset utakmica u tom razdoblju, među kojima su dva najveća derbija za Redse u Premiershipu: predstojeći dolazak Manchester Cityja, aktualnog prvaka Engleske, kod trenutno uvjerljivog lidera na Anfiled te gradski derbi s Evertonom, koji se također igra na Liverpoolovom stadionu. Osim toga, Matip neće igrati ni sve tri preostale utakmice skupine Lige prvaka.

Matipova duga prisilna pauza daje veliku priliku Dejanu Lovrenu, koji je dakle Matipovim uzletom postao treći, pa i četvrti izbor na stoperu. Koliko je Lovren pao u Liverpoolu, svjedoči i to da je 25. rujna zaigrao prvi put nakon pet mjeseci. 

Matipovom ozljedom uskrsnuo je već zaboravljeni Lovren

Ali kada je Matip tri dana kasnije dobio udarac u koljeno na utakmici kod Sheffield Uniteda, a Joe Gomez, do tada prva stoperska zamjena također bio ozlijeđen, Lovren je uskrsnuo te kao prvotimac odigrao tri (Leicester, Genk, Tottenham) od posljednje četiri utakmice Liverpoola.

Matip je umjesto njega igrao samo prvenstveni derbi kod Manchester Uniteda prije osam dana, ali mu se nakon tog meča vratila bol u ozlijeđenom koljenu i Klopp više ne želi riskirati pa ga šalje na produljeni oporavak dok se potpuno ne izliječi i oporavi. 

Ali menadžer Liverpoola poručuje kako će Lovren imati konkurenciju: "Joe Gomez se potpuno vratio. Nije bio 100 posto unutra, ali sada je u konkurenciji za prvu momčad."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.