TRANSFERI

Ljetna rasprodaja u Realu: Spiskali 300 milijuna, a mogli bi završiti u plusu

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID proživljava najvažnije ljeto u posljednjih desetak godina.

Kraljevski klub je nakon očajne prošle sezone u procesu rekonstrukcije momčadi na koju je potrošio već 300 milijuna eura. Na stadion Santiago Bernabeu došli su Eden Hazard, Luka Jović, Eder Militao, Rodrygo i Ferland Mendy, a Zinedine Zidane navodno ima još nekih želja. Real želi dovesti još jednog veznog igrača, a glavne mete su Christian Eriksen iz Tottenhama i Paul Pogba koji je upravi Manchester Uniteda otvoreno rekao da želi transfer. Zidane je njegov veliki obožavatelj i nada se da će ga Florentino Perez uspjeti dovesti, ali Pogbu želi i Juventus, a navodno i PSG.

No osim što je bilo senzacionalnih dolazaka, ovog ljeta će u Realu biti i velikih odlazaka. Španjolska Marca danas je objavila status svih Realovih igrača, onih koji sigurno ostaju i onih koje u Madridu više ne žele vidjeti. Real je već amortizirao 95 od 300 potrošenih milijuna, prodajom Matea Kovačića (45 milijuna eura, Chelsea), Marcosa Llorentea (30 milijuna eura, Atletico) i Raula de Tomasa (20 milijuna eura, Benfica). No, Marca tvrdi, bit će još odlazaka.

Igrači koji nisu na prodaju: Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Raphael Varane, Eder Militao, Marcelo, Ferland Mendy, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Federico Valverde, Eden Hazard, Karim Benzema, Vinicius Jr., Marco Asensio, Rodrygo, Luka Jović

Na prodaju: Keylor Navas, Andrij Lunin, Nacho, Jesus Vallejo, Brahim Diaz, Isco, Lucas Vasquez, Mariano Diaz

Otpisani: Dani Ceballos, Gareth Bale, Borja Mayoral

Marca tvrdi da Zidane na zadnju trojicu uopće ne računa. Danija Ceballosa jako žele Liverpool i Tottenham, a prvak Europe navodno nudi 50 milijuna eura za Realova veznjaka. Borja Mayoral je u posljednja dva prijelazna roka bio u kombinacijama za odlazak iz Madrida, a ovo ljeto mu je Real poručio da si može tražiti novi klub jer za njega mjesta više nema.

I dok će se njih dvojice Real relativno lako riješiti, situacija s Garethom Baleom je puno drukčija. Iako je za Real zabio neke prevažne golove u osvajanjima Lige prvaka, Velšanin nije ispunio očekivanja u Realu, ali navodno nema ništa protiv ostanka u Madridu. Bale ima još tri godine ugovora koji mu jamči 20 milijuna eura godišnje plaće, a nedavno je izjavio da, što se njega tiče, u Španjolskoj sljedeće tri godine može igrati golf.

Čudna situacija s Baleom

Kad je Bale u pitanju, Real je u jako teškoj situaciji. Za njega traži oko 100 milijuna eura, što bi neki klubovi i mogli platiti, ali nikome ne pada na pamet Baleu ponuditi identičnu plaću kakvu ima u Realu. Baleu se nigdje ne žuri jer mu Real jamči 20 milijuna eura godišnje do 2022. godine pa Velšanin može bez pritiska pregovarati sa zainteresiranim klubovima, iako je njih sve manje.

Realu bi prodaja Garetha Balea jako dobro došla kako bi namaknuo sredstva za transfer Paula Pogbe za kojeg Manchester United navodno traži 170 milijuna eura. Real bi dao Balea pod račun pod uvjetom da ga United želi, odnosno da može preuzeti njegov ugovor. 

Prodaja Ceballosa i Mayorala je pitanje dana, a kad bi Real prodao i Balea, ljeto u kojem će rekonstruirati momčad na kraju bi mogao završiti čak i u plusu. Pod uvjetom da ne uspije dovesti Pogbu. U tom slučaju bi u Madridu lako preživjeli činjenicu da su stotinjak milijuna eura u minusu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.