transferi

Liverpool i United u lovu na najtraženijeg stopera u Europi

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED uključio se u utrku za potpis Ozana Kabaka.

Sjajni Schalkeov 20-godišnjak trenutačno je najtraženiji stoper u Europi kojeg, između ostalih, žele Milan, Liverpool i Leipzig. Liverpool već duže vrijeme prati Kabaka kojega Klopp jako cijeni, a Milan je još ljetos bio vrlo blizu dovođenja turskog reprezentativca.

Schalke rasprodaje momčad jer je u ogromnim financijskim problemima, a Kabak je najvrjedniji igrač kojeg ima u svlačionici. Nijemci su za njega na ljeto tražili 45 milijuna eura i nisu željeli ni čuti za manji iznos, no Kabak je ostao u Gelsenkirchenu.

Sad je situacija puno drukčija. Schalke je u puno većim problemima nego što je bio ljetos i cijenu je, pišu njemački mediji, spustio na 30 milijuna eura, što nije prevelik novac za tako talentiranog igrača.

Manchester United ga vidi kao idealnog partnera Harryju Maguireu budući da se ostalih šest stopera na Old Traffordu nije pokazalo. Victor Lindelöf godinama ne igra na zadovoljavajućem nivou, Eric Bailly i Axel Tuanzebe su stalno ozlijeđeni, a Marcos Rojo, Phil Jones i Timothy Fosu-Mensah su praktički otpisani.

Stoper jako treba i Liverpoolu koji je bez Virgila van Dijka i Joea Gomeza, a i Leipzig traži još jednog igrača na tim pozicijama budući da će uskoro ostati bez Dayota Upamecana i Ibrahima Konatea. Tu dvojicu igrača također prate i United i Liverpool, ali računaju da bi im Kabak bio dosta jeftiniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.