Ništa od polufinala: Norvežanke iskontrirale naše i elegantno otišle u borbu za medalje

HRVATSKE rukometašice izgubile su od Norveške 25:30 (12:16) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu. Umjesto za medalje, naše će se u nastavku turnira boriti za peto mjesto.

Brončane s lanjskog Europskog prvenstva (Rumunjska) i srebrne (Švedska) Hrvatice su u Brazilu svladale, ali aktualne prvakinje Europe bile su prevelik zalogaj. Uvodnih pet-šest minuta naše su se bile u egalu, a kad su Norvežanke poslije toga s tri gola u tri minute otišle u 6:3, više nije bilo povratka.

Jelena Grubišić skidala je Norvežankama zicere na početku utakmice, a naše su se držale dok nisu zaredale s enormnim brojem tehničkih grešaka. Izgubljene lopte u napadu, kriva dodavanja, probijanja - sve je to počelo dolaziti na naplatu iz polukontri i kontri, poslovično najjačeg oružja Norvežanki.

Zaostatak od tri gola rapidno je narastao nakon što je u manje od 10 minuta - s brzim golovima Norveška je nekoliko minuta prije kraja prvog dijela stigla do +7 (16:12), ali naše su se tada poslije minute odmora malo pribrale i uspjele otići na odmor relativno mala četiri gola minusa. U prvih 30 minuta Hrvatice nisu istrčale nijednu kontru i nije im dosuđen nijedan sedmerac.

U tri minute drugog dijela Norveška je pobjegla na +6, ali izabranice Vladimira Canjuge stisnule su tada u obrani, a u napadu su zabijale i s igračicom manje (Penezić), pa je na semaforu u 40. minuti zasvijetlilo 16:18. Tih dva gola manjka bilo je najviše što su uspjele napraviti do kraja utakmice, jer nakon time-outa kojeg je pozvao Thorir Hergeirsson, Norveška je ubacila u višu brzinu i furiozno odjurila u polufinale.

Kontra za kontrom, Grubišić je ostala na streljani, a sredinom drugog poluvremena Norveška je stigla do dvoznamenkaste prednosti. Skandinavke su se u finišu dvoboja malo opustile, što naše koriste i na krilima dvojca Lovrić-Petković uspijevanju poraz učiniti podnošljivim.

Četiri je gola za Hrvatsku postigla Andrea Penezić, po tri su zabile Ivana Petković, Lidija Horvat, Kristina Franić i Ivana Lovrić. Norvežanke je s osam golova predvodila Heidi Loke.

U ranije odigranim utakmicama četvrtfinala Francuska je detronizirala aktualne svjetske prvakinje Ruskinje (25:23), dok je Danska bila bolja od Angole (28:23).

 

SP rukometašica, četvrtfinale:

Norveška - Hrvatska 30:25

Francuska - Rusija 25:23

Danska - Angola 28:23

Brazil - Španjolska (kasnije)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.