NOGOMET

Lewandowski će na SP-u nositi ukrajinsku kapetansku vrpcu: "Bit će mi čast"

Foto: Profimedia

ANDRIJ ŠEVČENKO, ukrajinska nogometna legenda i bivši izbornik reprezentacije svoje zemlje, uručio je Robertu Lewandowskom kapetansku vrpcu u bojama ukrajinske zastave i zatražio da je nosi na Svjetskom prvenstvu kojem je od 20. studenog do 18. prosinca domaćin Katar. Istovremeno je zahvalio poljskom kapetanu na potpori Ukrajini tijekom ruske agresije.

Lewandowski je već imao ukrajinsku traku oko ruke za vrijeme utakmice, tad kao Bayernov kapetan na gostovanju u Frankfurtu 26. veljače. Fotografije Poljaka u Bayernovom dresu s ukrajinskom vrpcom u utakmici Bundeslige postale su viralne. "Svijet ne smije prihvatiti to što se događa. Nadam se da je cijeli svijet na strani Ukrajine", rekao je tada, a nešto kasnije i istaknuo da kao kapetan poziva svoje sunarodnjake da bojkotiraju utakmicu protiv Rusije.

"Ova vrpca za mene je simbol emocija koje povezujem sa svojom zemljom. Zahvaljujem tebi i cijeloj Poljskoj zbog potpore mojim sunarodnjacima", rekao je Ševčenko stavljajući kapetansku traku oko ruke Lewandowskog.

"Bit će mi čast. Sloboda je jedna od najvažnijih stvari. Za mene je sasvim prirodno biti na vašoj strani", odgovorio je Lewandowski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.