Leko o prijelaznom roku: Svi smo očekivali da će biti drugačije

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HAJDUK u 21. kolu SuperSport HNL-a sutra od 15:00 kod Varaždina igra utakmicu koju mora dobiti. Razlog je što je katastrofalno otvorio drugi dio sezone pod novim trenerom Ivanom Lekom od kojeg se puno očekivalo. Naime, u tri kola nastavka Hajduk je pobijedio tek Šibenik, i to jedva (2:1), nakon čega je izgubio kod Istre (3:0) te na Poljudu od Rijeke (2:1). Varaždin nije idealan protivnik za vaditi se jer je na ulasku u drugu trećinu prvenstva na šestom mjestu. Leko se povodom te utakmice obratio novinarima. 
 

Kakva je atmosfera u momčadi?

Sigurno je da može biti bolja. Nikome nije lijepo nakon dva poraza, posebno ne Hajduku i njegovim igračima. Zadnjih dana smo puno komunicirali, pričali, ali i radili na terenu da se popravimo. Jer ima jako puno stvari koje moramo popraviti. Toga sam svjestan i ja i moje osoblje te smo se posvetili tome.

Kakvu utakmicu očekujete u Varaždinu?

Lijepo je vidjeti naše momke Šegu i Teklića da gore rade razliku. Šteta što nisu ovdje, ali u nogometu je to tako. Varaždinci igraju jako lijep nogomet, lagani su, ali u Varaždinu su uvijek gajili takav stil i ostali su vjerni sebi. Ali, koliko god igrali lijepo i kombinatorno, ne zanemaruju obranu.

Koga neće biti na gostovanju?

Sahiti, Kalik i Borevković sigurno ne igraju u Varaždinu.

Govorili ste o četiri, pet novih igrača koji vam nedostaju. Evo sad za Varaždin fale i ova tri. Događa li se nešto po pitanju pojačanja jer sportski direktor se već danima ne oglašava na Instagramu i kakva je vaša komunikacija po tom pitanju?

Jako dobra, i to od prvog dana je takva. Ali mi idemo na kvalitetu, ne na kvantitetu. 

Vraća li se Ferro u Hajduk, je li to taj tip igrača koji vam nedostaje?

Dan prije utakmice pričat o transferima je gubljenje energije. Jer ni Ferro ni netko tko nije tu neće sutra igrat. Igrat će momci koji su tu, koji osjećaju težinu dresa i bol zadnjih poraza. Ako pričamo tko bi trebao doći, kako... Gubimo fokus od teme koja je nama primarna, a to je utakmica u Varaždinu. Komunikacija oko pojačanja je stalna i jako dobra, ali da, očekivali smo da će s novim igračima situacija biti malo drugačija. No, idemo dalje i uskoro će biti bolje.

U kakvom stanju je Livaja?

Virozu je vukao već neko vrijeme, ali Livaja je za Hajduk igrao pod injekcijama i tabletama.

Uklapa li se prva zimska prinova Benrahou u vašu viziju?

Yassine je igrač koji bi nam trebao donijeti kvalitetu.

Hoćete li mijenjati sustav 3-5-2 nakon posljednja dva poraza?

Nitko ne voli pobijediti više od mene i nikoga ne boli poraz više od mene. Nakon dva poraza čovjek bi bio lud da ne misli o promjenama.

Na neko vrijeme ste izgubili važnog čovjeka Sahitija. Je li vam to poremetilo koncepciju?

Je, jer je on jedan od par najvažnijih igrača Hajduka. Po energiji koju donosi momčadi, mentalitetu, kvaliteti i polivalentnosti. Može igrati nekoliko pozicija, pa tako i onu wing-backa. Znam da to nije popularno reći, ali je. 

Za Varaždin Vas vežu krasne uspomene, tamo ste 2001. pobjedom u zadnjem kolu na terenu vodili Hajduk do pobjede za naslov?

Baš sam sinoć pričao kako je tamo bilo lijepo 2001. To su mi možda najljepše uspomene iz igračke karijere. Zabio sam gore pred tisućama naših navijača, pa onda povratak s njima, doček na Rivi...

Kakav će Hajduk imati gard u Varaždinu?

U skladu s imenom, tradicijom i značajem. Respekt prema protivniku i vjera u sebe. Ja sam za Hajduk koji riskira, ne kalkulira, dominira i anticipira. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.