Leko: Nije mi se bilo teško uklopiti u Lokeren

NOVI trener Lokerena Emilio Ferrara u premijernoj je utakmici na klupi momčadi ostvario pobjedu kojom je sastav izašao iz zone ispadanja belgijskog nogometnog prvenstva. Pritom je koristio svu trojicu Hrvata u klubu.

Lokeren je s 2:1 svladao sastav Mechelen u susretu 25. kola belgijskog nogometnog prvenstva, čime je označen povratak na staze uspjeha nakon dva vezana poraza. Također, bila je ovo tek druga pobjeda momčadi u posljednjih dvanaest susreta, pa ne iznenađuje dobro raspoloženje u momčadi.

"Još šest ovakvih pobjeda i spašeni smo ispadanja", kazao je Ferrara, objasnivši pritom važnost pobjede:

"Ona je izuzetna, jer na njoj dalje možemo graditi. Ne treba se odmah raspametiti jer nas očekuje niz teških utakmica do kraja prvenstva i svaka, pa i najmanja pogreška može se pokazati fatalnom. "

Recimo da je Ivan Leko, nedavno pridošli igrač iz Beerschota, odigrao kompletnu utakmicu za Lokeren, da je u posljednje vrijeme ne prečesto korišteni Tomo Šokota zamijenjen pred sudačku nadoknadu utakmice, a Mario Carević u njenoj 75. minuti.

"Šokota je posljednjih dana dobro trenirao i zaslužio je igrati. Mjesto u momčadi igrači sami zaslužuju na treninzima", objasnio je trener i prepustio riječ Leki:

"Angažman ovog trenera je odlučujući za momčad. Poznajem ga iz kluba Brugge i znam da on u svakome trenutku gospodari situacijom i točno se zna što svaki od igrača mora raditi."

"Što se moje prilagodbe tiče, ona nije bila problematična. Sa Šokotom sam prošao gotovo sve kategorije u hrvatskoj reprezentaciji, a s Carevićem igrao u Hajduku. Dakle, bilo mi je lako uklopiti se", dodao je Leko i zaključio:

"Vjerujem u sretan završetak sezone za nas."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.