Esport

Legendarni Ronaldinho radi vlastitu esport ekipu

Foto: SCUF

RONALDO de Assís Moreira ili jednostavnije Ronaldinho u Brazilu traži gejmere za svoju esport ekipu koja će se zvati R10. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena u partnerstvu s tvrtkom SCUF, koja se bavi izradom kastomiziranih kontrolera, ulazi u esport, kao što su to već učinili mnogi nogometaši i sportaši prije njega. 

>Izvukao je disk dok je igrao novu FIFA-u, a rezultat je razbjesnio igrače

>Počinje Svjetsko prvenstvo u League of Legendsu. Prvi put Hrvat među favoritima

"Kako bih bio dobar na terenu, oslanjao sam se na najbolje kopačke. U igri trebam SCUF kontroler kako bih pobijedio", stoji u objavi na njegovom Twitter profilu. Nažalost, o esport strani priče zna se vrlo malo. Ronaldinho je ambasador brenda SCUF i to je ono što uglavnom promovira u svojim objavama. Tako da ne znamo u kojim će se igrama igrači R10 natjecati. Vjerojatno je riječ o FIFA-i ili PES-u.

Ronaldinha smo u posljednje vrijeme mogli vidjeti u reklamama za razne proizvode tako da se vjerojatno radi o promociji, iako su brazilski nogometaši veliki ljubitelji esporta i brazilskih esport timova. Predvodi ih najveća brazilska zvijezda današnjice Neymar, koji redovito igra CS:GO te navija za brazilske timove u igri, a u više je navrata igrao sa suigračima iz reprezentacije. 

Jedan od prvih nogometaša koji su napravili vlastite esport ekipe je Christian Fuchs, bivši austrijski reprezentativac i igrač Leicester Cityja. Produžetak je to njegovog brenda pa se ekipa zove No Fuchs Given i njeni igrači natječu se u FIFA-i. Osim njega, esport akademije i timove napravili su Ruud Gullit, Mesut Özil, Bernd Leno i mnogi drugi, dok u Americi trend predvode bivše i aktivne NBA zvijezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.